Profeta

din Lumea de dincolo de vise

softstep-150x150

Vara aceasta voi învăța să dansez!

| 0 comments

Probabil vă întrebați cum  m-am decis să merg la o școală de dans. Ce m-a determinat să fac asta? Și poate vă spuneți că am făcut-o deoarece îmi lipsea mișcarea, că sunt o fire sportivă sau că întotdeauna am admirat dansatorii la campionatele de dans sportiv și m-a apucat așa o dorință de a mă vedea plutind pe ringul de dans pe ritmuri de vals sau tango. Ei bine, dacă vă spuneți așa ceva, vă înșelați! Ceea ce m-a determinat să merg la școala de dans la vârsta mea este plictiseala.  Credeți că e un motiv banal? Deloc. E chiar unul care ne cuprinde pe majoritatea dintre noi cel puțin de două ori pe săptămână. Chiar și cei mai activi dintre noi ajungem la saturația datorată rutinei cotidiene. Așa că mi-am zis, de ce nu aș încerca ceva nou, inedit, ceva care să mă impulsioneze, să mă facă să trăiesc aventuros, ceva util chiar. Ce voi face în această vară?  M-am decis să învăț să dansez, să iau cursuri de dans pentru adulți .
Știți ce-mi place cel mai mult la o dansatoare? Atitudinea. Capul cu privirea îndreptată în sus, corpul drept și mâinile aparent rigide, mișcările languroase și seducătoare, mereu perfecte și desprinse parcă dintr-un film clasic cu actori de Holywood, toate aceste lucruri îmi provoacă admirația și simt că mi-ar plăcea să fiu la fel. Un motiv în plus să învăț să dansez.
Mereu am iubit tango-ul. Muzica îndrăzneață și mișcările pline de pasiune ale dansatorilor mă făceau să închid ochii și să mă simt partenera cu rochie neagră, decoltată și cu părul prins într-un coc strâns. Picioarele prinse în pantofi de dans cu toc comod se mișcau intuitiv, dar simțeau ritmul și focul dansului. Așa că totul a decurs relativ ușor, totul începe o dată cu iubirea.

Am ales Soft Step, o școală de dans din București care are o echipă de profesioniști ca antrenori și instructori de dans. Printre numele acestora pot aminti pe Andrei Duca, câștigător al Cupei României de dans sportiv la standard și latino, cu o experiență de peste 20 de ani în dans, antrenor și arbitru atestat de Federația Română de Dans Sportiv, pe Roxana Codreanu, de asemenea câștigătoare a Cupei României, apoi pe Ana Maria Duca, Lucian Codreanu și Oana Rotariu, toți trei instructori de dans, foști dansatori de performanță. Serviciile oferite sunt: cursuri de dans pentru adulți, dans sportiv pentru copii, valsul miresei, cursuri de dans pentru seniori.
La o primă impresie ringul de dans mi-a apărut ca dintr-un film. Aveam impresia că o dată ajunsă acolo voi face două mișcări și toată lumea va izbucni în hohote de râs și că voi fugi pe ușă cu lacrimi în ochi. Cam teatral recunosc, dar uneori sunt excesiv de timidă. Numai imaginația mea o luase razna de fapt, instructorii de dans sunt extrem de profesioniști, știu exact ce să te învețe la o primă lecție în așa fel încât să nu-ți piară cheful de a dansa pe vecie. Prima dată poate vei face mișcări stângace, dar asta pe mine mă impulsionează să mă perfecționez, să mă autodepășesc. Îmi place dansul și în fiecare zi aștept cu nerăbdare cursul pentru adulți. Povestesc prietenilor de câte ori am ocazia cât de distractiv este și cum devin tot mai bună pe zi ce trece și pot spune că există un feedback pozitiv, unul dintre amici a dorit să meargă cu mine și să încerce. E mult mai distractiv de când urmăm amândoi cursurile și pot spune că e chiar bun la salsa și tango. Învățăm diverse stiluri de dans: salsa, merengue, bachata, cha cha, tango, vals, etc. Preferatul meu este tangoul, v-am mai spus, mereu am avut o slăbiciune pentru acesta din cauza lui Al Pacino cu al său film, Scent of a woman. Pentru cine n-a vizionat filmul, scena de tango dintre Frank Slado și Gabrielle Anwar, te poate determina să încerci să înveți arta acestui dans.

De asemenea un lucru care m-a câștigat a fost faptul că-mi pot aduce cu mine băiatul. L-am înscris la cursurile pentru copii, mergând pe principiul că în viață un băiat trebuie să știe să și danseze, să aibă o ținută corectă și elegantă și, de ce nu, să își consume energia debordantă. El merge luni și miercuri, de la ora 17, pentru că este începător și pot spune că am beneficiat și de o ofertă foarte interesantă pentru promoția lunii iulie, prima lună este gratuită pentru băieții între 5-11 ani. Pe el l-a cucerit fără drept de apel Quick Step pentru copii, datorită ritmului vesel, a mișcărilor rapide. Înainte de a învăța acest dans a ascultat melodii  pentru a înțelege ritmul muzicii și a înțelege alternanța pașilor rapizi cu cei lenți. Vioi, rapid, energic, cu ritm rapid, Quick Step îi face pe dansatori să arate ca și cum ar fi un fulg de nea ce plutește deasupra pământului. E senzațional să-i vezi pe cei mici  în costumele elegante executând mișcări perfecte îndrumați în permanență de instructorii lor!

Școala Soft Step a devenit pentru mine un mijloc de relaxare și un loc în care în permanență am ceva de învățat. Sunt sigură că în vara aceasta voi face senzație pe ringul de dans la petrecerile estivale, iar prietenii vor continua să se minuneze cât de ambițioasă sunt și cât de departe am ajuns cu proiectul meu de suflet, acela de a învăța să dansez profesionist. Recomand această școală pentru orice își dorește să facă furori la petrecerile sale, pentru orice își dorește să aibă parte de mișcare, iar sala de forță nu-i face plăcere, dar o recomand și pentru că aici îți poți face prieteni noi, pe viață, de la cei mici până la seniori! Informații în plus le puteți găsi pe siteul lor, softstep.ro. Nu ezitați să încercați să vă autodepășiți aptitudinile în dans!

Leave a Reply

Required fields are marked *.