Profeta

din Lumea de dincolo de vise

logo-6

Plimbare confortabilă pentru copil

| 8 Comments

Mi s-a părut amuzant întotdeauna cum își duc copilul pe stradă, în marsupiu, unele mămici. Îmi păreau niște canguri uriași din a căror burtică se ițea plin de curiozitate capul puiului. De multe ori mă uitam ca la nu știu ce ciudățenie a naturii. Ce vreți , sunt un produs al glorioasei epoci comuniste, în care orice mămică își plimba copilul în căruciorul acela clasic cu landou! Evident, că îmi părea tare ciudat să văd cangurii cum năpădiseră parcul din oraș!

N-am crezut niciodată că voi deveni unul dintre canguri. După ce s-a născut băiețelul, m-am gândit că trebuie cumpărate inclusiv produsele pentru plimbare (cărucioare copii ). Îi pregătisem camera văruită proaspăt cu albastru, tavanul era presărat de steluțe de toate mărimile, iar soarele și luna priveau din colțuri un interior plin de jucării, în care trona ca un rege un pătuț de toată frumusețea ce-l aștepta pe bebe să-i aline somnul. Lipsea însă căruciorul și acest lucru a născut în scurt timp o întreagă polemică în familie. Mama dorea unul clasic, care să protejeze copilul, unul elegant, modern, pentru bebeluși, bunica spunea că mai bine îmi cumpără ea un cărucior 3 în 1, cu funcții multiple, se și pliază să intre în portbagajul mașinii, scăunelul poate deveni chiar scaun auto. Bunica este informată despre orice. La modul că e o enciclopedie ambulantă. Am impresia cumva că are înregistrate acolo în căpșorul ei cu plete albe ondulate, toate informațiile transmise de generații până la ea. Nu e nimic care să nu știe! Bunicul nu are niciodată vreo părere proprie, orice ar spune bunica este ca ”scris în Biblie”, așa că o susține în ”campania cărucioare 3 în 1” pentru strănepot, inclusiv în achiziționarea lui de către ei. Aici insistă și spune că se supără dacă nu e lăsat să i-l cumpere, de parcă e problemă de viață și de moarte.  A văzut exact ce trebuie la Allkids în gama cărucioare 3 în 1. Tata în schimb ridică din umeri, ce atâta tămbălău pentru un cărucior! Continuă să se uite la tv peste capul bunicii care se agită, determinându-l uneori să se ridice comic de pe scaun la fiecare mișcare nervoasă a acesteia.
Eu zic ca ei și mi-am salvat ziua cu succes. La ce bun atâta stres? Un cărucior e un cărucior și poate fi oricare! Dar asta e la o primă vedere, de fapt nu-i deloc așa! Emil , soțul meu, mi-a deschis ochii spunându-mi că eu trebuie să aleg exact ce vreau pentru că mai ales eu voi plimba copilul. Trebuie să decid dacă să fie ușor sau greu, el considera că trebuie să iau unul care să aibă și scoica de mașină, să se plieze ușor, să fie manevrabil, să aibă coș de cumpărături, ar fi bun unul din gama cărucioare ușoare.

Atât de multe cerințe! Deodată am priceput de ce mamele cangur preferau marsupiul. Ce pliere, ce manevrabilitate sau scoică? Bebe stătea lejer pe pieptul mamei, cu fața spre ea, îl avea sub observație mereu, iar mama se putea mișca în voie fără să mai tragă, să împingă sau să salte de cărucior! Și m-am hotărât pe loc! Vreau să devin și eu mama-cangur! Un marsupiu rezolvă problema perfect pentru mine, pentru a rămâne o persoană activă. Așa că alegerea a fost făcută! Off, a fost făcută, dar a generat alte polemici pe subiectul cărucioare copii.
-Tu nu înțelegi că nu-l poți ține permanent doar agățat de tine? Bunica făcea spume la gură și mai spunea ceva de femeile din Africa care purtau copiii într-o bucată de pânză petrecută după mijloc și braț.
-Ce ești din lumea a treia? continua  enervată de alegerea mea.
-Iei cărucior și punct! Strănepotul trebuie să stea culcat la plimbare, să se bucure de aer și soare, nu să stea crăcănat acolo, cu gâtul lui fragil pus în pericol! Bunicul susținea cu tărie cauza bunicii.
-Dar nu e nimeni pus în pericol. Nu ați văzut cum poartă cangurii puiul? E același lucru! Marsupiul este un produs bine gândit tocmai pentru siguranța copiilor, de aceea se comercializează. Nu ați văzut în parc câte mămici îl folosesc? Ați auzit că s-a întâmplat ceva cu vreun copil că l-a purtat maică-sa în marsupiu?
-N-am auzit, dar cine știe, poate a rămas crăcănat de la marsupiu! a rostit serios cuvintele bunicul, dar m-a bufnit râsul și toți ceilalți s-au supărat și mai tare.
Am idee de ce se implică toți așa de mult în această problemă. Știu că pentru fiecare, bebe este ca soarele, dar eu voi plimba copilul și cred că povestea asta cu marsupiul este una acceptabilă cât bebe e mic, apoi va fi nevoie de un cărucior în mod sigur. Îi voi lăsa să cumpere căruciorul necesar, unul ușor pe care să-l folosească și bunica, să aibă scoica să poată fi transportat și cu mașina sau poate unul dintre cărucioarele umbrelă pe care l-am văzut și care mi-a plăcut foarte mult. Dar acum eu voi deveni canguriță, m-a cucerit marsupiul și de când s-a născut cel mic îmi vine să-l țin numai în brațe, la pieptul meu, atât de drag îmi e! Oare de ce nu pot înțelege ceilalți că marsupiul creează o legătură mult mai profundă între mamă și copil și  până la urmă acest tip de transport este unul pe care l-a experimentat alt animal milioane de ani înainte să apuce omul să-și pună propriul copil într-un produs asemănător. Eu așa cred. Voi ce părere aveți?

8 Comments

  1. Am vazut un carucior fain pe site-ul lor si deja bebelusa abia asteapta sa se plimbe cu el . Foarte util site-ul pentru mamici 🙂

  2. Verisoarei mele iar place un carucior!!!

  3. Da, sunt tot felul de produse bune, de calitate, pe mine m-au convins, faza cu marsupiul chiar o zic din experienta. E tare fain, dar evident nu-l poti plimba doar asa, cand creste putin în greutate , preferi sigur caruciorul!

  4. eu vreau un marsupiu si am gasit ceva care sa-mi placa acolo.

  5. E un magazine online cu o diversitate de produse pentru cei mici, dar și pentru mămici. Vă recomand tuturor să-l vizitați!

  6. Lucruri cu adevarat utile si folositoare. Par destul de ok si in privinta pretului.

  7. Au preturi avantajoase. Asa este.

  8. Am cumparat si eu de la ei un carucior marsupiu nam incercat mia parut inconfortabil pentru copil

Leave a Reply

Required fields are marked *.