Profeta

din Lumea de dincolo de vise

abdcomputers-150x150

Mi-am cumpărat laptop… nou!

| 0 comments

N-am priceput niciodată de ce sunt așa de impulsiv, probabil vreo rămășiță a genelor vreunui bunic sau străbunic. Mi-am cumpărat ca tot omul un laptop, l-am luat așa cum se spune de către toată lumea:”Nu-l lua dragă de la SH, e greșit, alea sunt stricate pe jumătate, și va fi vai de viața ta, pierzi banii degeaba.” Așa că am dat curs deșteptăciunii tuturor și mi-am cumpărat laptopul. L-am luat lucios, negru, cu monitor strălucitor, cu de toate pentru toți, informațiile le-am primit de la unchiul care e cel mai expert dintre experți în IT. ”Ia de acolo, Victoraș tată, îți zic io,că știu, nu fi căpos, nu te lua după capul tău că faci greșeli.” Măi fraților, nu degeaba se spune dă cu capul de pragul de sus că înveți din propriile tale greșeli. E mai bine! Dar cum nu m-am priceput niciodată la tehnologie, iată că fac și eu ca ceilalți.

Căldură mare, temperaturi ce se apropiau de 40, vara era în toi și mă stresam la greu că nu cumpăr ce vreau eu și mă las condus de super It-istul de unchi-miu. Mi-am luat laptop cu tot cârdul după mine de unchi, mătuși, veri, cei doi tați unul bun și celălalt vitreg, mai lipsea mamaie și mama. Zici că-mi cumpăram apartament. N-aveam bani prea mulți, am mai împrumutat. Să ne înțelegem, nu mă dau banii afară din casă, nu-s parlamentar, nici patron, sunt un angajat la o firmă oarecare. Inițial vroiam să-mi iau un laptop la mână a doua. Văzusem care-i piața, mă gândisem la ce vreau, am dat chiar peste o firmă meserie cu oferte extraordinare, dar recunosc că-s moale, m-am lăsat condus de ăștia ca un copil de 5 ani. Cică ”îți iei ceva bun, nou, te ține zece ani”. Gândire stupidă, comunistă, eu și mai mare prost, recunosc! Într-o epocă în care tehnologia evoluează în fiecare clipă să te apuci să-ți iei aparatură ca bunicul pe vremuri să te țină o viață, e jale să mergi pe principiul ăsta. dar când minte nu-i, vai de picioare!
L-am luat, l-am adus acasă și n-a mers. Iote așa! Am avut ghinion! Știu că de obicei astea merg, dar al meu n-a mers, domle, ce vrei? Am și acum o grămadă de draci care joacă țonțoroiul fiecare în legea lui, care mai de care într-un dans mai specializat. Fiecare dintre deștepții cu care am mers la magazin s-a detașat de situație:
-Vezi, mă, dacă îl luai pe celălalt, ăla alb, nu aveai probleme acum, dar ești căpos ca mă-ta!
-Mă, fleață, trebuia să nu stai așa încruntat, poate ai speriat-o pe duduia aia și ți-a băgat în plasă unul stricat deja!
-Aoleu, vere, bă, dar ce prost ești bă!
Am deschis ușa mare, i-am strâns pe toți în fața ei și am împins cu nădejde toată turmă să o ia de-a dura pe scări. Ducă-se! În imaginația mea desigur, ideea e că am rămas singur fără șleahta de maimuțe antropoide care mai de care mai deștepte decât cimpanzeul de mine. Garanție avea laptopul dacă nu s-ar fi trezit unchiul să îi desfacă șuruburile că știe exact ce are. Și a știut ce nu mai are…. garanția!

Am stat, am meditat, aveam nevoie de un laptop. M-am dus la un amic care se pricepe în aparaturi de gen și mi-a zis că-mi ia el laptopul nou pe o sumă potrivită.  Ăsta chiar se pricepea, n-a râs de cât de prost sunt, doar a zis că e caput, nu e cazul să-l repar că nu am ce, costa mult prea mult și m-a sfătuit să-mi iau unul nou. Cică nou, când am auzit cuvântul mai să fac spume la gură precum ăia otrăviți cu cianură! M-am declarat totuși mulțumit că am scăpat de el. La omul bun nici boii nu-i trag! Așa-s eu! Să mai zici că nu trebuie să te încrezi în propriul instinct!
M-am așezat în fotoliu și am regândit problema. Am revenit la ideea mea cu un laptop la mâna a doua luat direct dintr-un magazin online. Prețul e mult mai avantajos, livrarea a fost rapidă.
Uneori e bine să te încrezi în instinctul tău! E cea mai bună modalitate de a fi mulțumit cu propriile alegeri! Data viitoare voi ști ce să aleg din prima!

Leave a Reply

Required fields are marked *.