Profeta

din Lumea de dincolo de vise

HD3037_70-IMS-ro_RO

Cu cine fac echipă în bucătărie pentru mâncăruri mereu delicioase?

| 2 Comments

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă apuc de gătit mă ia disperarea. Și după ce mă ia o dată , mă mai ia încă o dată și încă o dată, de-mi vine să plec în lume! Mă irită extrem de tare mai ales când pe bărbati-miu, Gigi, îl apucă așa o dorință nebună să-i fac ardei umpluți, apoi maică-sa, în speță soacră-mea, începe un concert de muzică simfonică să-i prepar dietetic alimentele ( Ce faci? Vrei să mă omori? Să scăpați de mine? V-ați pus în gând să rămâneți cu garsoniera din Ploiești și cu via din Valea Nucului? ), următorii sunt Radu și Andrei, gemenii care vor de obicei spaghete sau orice mâncare italienească, iar finalul este al Andradei: pește cu legume, pentru că e la dietă veșnică ( are 45 de kg la 1,65 și spune că e grasă ca vaca; dacă ar fi vacile ca ea de grase, mă gândesc că n-am mai avea ce mulge, dar degeaba vorbesc, eu sunt mama depășită de timpuri, de generația nouă, rămasă pe vremea bunicii, etc).
Ce vreau eu? Nici nu mă interesează, la câte feluri de mâncare gătesc zilnic, nici nu-mi  mai bat capul cu ce plăceri culinare mi-aș încânta ziua. Plâng o tură de dimineață, apoi la prânz iarăși și seara vreo cinci minute că obosesc de atâta bocet. Mi-ar trebui o Philips Multicooker, am văzut eu un tutorial pe internet navigând pe paginile lor.

Oricum aparatul ce mă interesează este practic un mod rapid și ușor de pregătire a multor feluri de mâncare, are sistem de control inteligent al temperaturii și panou de control frontal superior pentru o bună operare cu el. Oala interioară se spală la mașină, carcasa exterioară din oțel inoxidabil pentru curățare ușoară, mâner rotativ pentru transport și cronometru http://www.philips.ro/c/gatitul/viva-collection-multicooker-philips-hd3037_70/prd/ . Ce mai, un vis pentru viața mea la bucătărie! Vă garantez, pentru tinerele căsătorite, mobila într-o bucătărie e mai puțin importantă decât gătitul, așadar încercați să cumpărați aparatul acesta și apoi masa și scaunele! O zic cu necaz, dacă eram mai deșteaptă cumpăram mai devreme multifuncționalul.
Mă tot tentează să-i zic lui Gigi , mai ales că se apropie ziua mea de naștere, dar mi-e teamă că zice că n-are bani, că maică-sa toată viața a folosit aragazul și nu i-au căzut mâinile, omițând să mai zică că maică-sa încă trăiește și e la pensiune, servită doar, și că toată viața n-a avut servici, au ținut-o cei trei bărbați ai ei pe salariile lor. Trei soți a avut, fiecare, la un moment dat, și-a luat lumea în cap, și dus a fost!
Ei, poi nu credeți că vorbesc prostii, deloc chiar! Pentru familia mea mâncarea este o adevărată problemă de viață. Degeaba le zic că eu sunt una și ei  o grămadă, că nu-s bucătăreasă, că am și eu servici, că trebuie să mai merg și eu la un coafor. N-am cu cine vorbi. Fiecare în legea lui se apucă de cereri care de care mai fistichii:
-Vreau orez cu lapte și vanilie!
Asta-i mamaie, socrela, să-i dea Dumnezeu după inimă viață lungă.
-Vreau piept de pui și fasole verde!
Ea e Andrada, posesoarea unui țignal de poate rivaliza lejer cu vuvuzelele de la campionatul de fotbal din Africa.
-Vrem negrese cu nuci și gem de căpșuni!
Gemenii au predispoziție către dulciuri și le fac mai mereu în casă prăjituri, mă feresc de cofetării și fast-food-uri, sunt copii și am mare grijă de alimentația lor.
-Nevastă, ce zici de niște sarmale săptămâna asta!
Gigi se lansează apoi la chiftele cu sos de roșii, mâncărică de fasole și alte minunății. Ce-or avea toți cu viața mea?
M-am așezat pe scaun și mi-am zis că nu mă interesează ce zice Gigi că nu stă el cu mine în bucătărie de dimineață până seara cu pauze de 8 ore de servici, ci stau doar eu cu mine însămi, nervoasă, transpirată și plină de mirosuri de tot felul de mâncăruri, așa că e timpul să fac ceva pentru mine. Evident că am dat comandă de multifuncționalul aparat de gătit http://www.cooker.philips.ro/.  Nu glumesc, toate cererile membrilor familiei le rezolv rapid cu acest aparat. Dar, zău așa, chiar am etichetă de proastă pe frunte? Dacă toată lumea din casa mea, inclusiv soacra, are telefoane deștepte, tablete, laptopuri, televizoare cu plasmă, de ce nu aș avea și eu  un aparat mai performant decât aragazul vechi? Și mai ales că e o șmecherie adevărată, ca vrăjile Samanthei: pui ingredientele în el și, am văzut cu ochii mei, scoți mâncarea gata făcută. Nu mai stă Tănțel să învârtă în oală, nu mai miroase a prăjeală de la distanță de zice Gigi că nu știe cu ce să mă mănânce: cu pâine sau cu mămăliga?  Și în plus am și eu timp de mine, frate, mai fac și eu o manichiură, mai bag un pieptene în păr, mai dau o ojă pe unghii că zici că-s cu ziua la sapă, nicidecum cucoană la oraș!
Așa că am ales un ajutor de nădejde, plus http://www.philips.ro/c/gatitul/viva-collection-multicooker-philips-hd3037_70/prd/, un mixer cu putere de 550 W, un tocător pentru plante aromatice ( pătrunjel, mărar, leuștean ), dar și pentru ceapă ( ușurează enorm munca gospodinei, recomand și altora care doresc să achiziționeze, e miracol în bucătărie!). Când le-a văzut, Gigi mi-a zis că trebuia să le iau mai demult și să nu mă tot vait că n-am timp să gătesc, că și el plasma a luat-o din timp să vadă campionatul din Brazilia, nu a așteptat 17 ani de căsnicie. O fi, dar eu zic așa: mai bine mai târziu decât niciodată!

2 Comments

  1. este un aparat folositor in bucatarie de buna calitate

  2. Așa zic și eu! Nu-i rău să=ți facă treaba altcineva, nu? :))

Leave a Reply

Required fields are marked *.