Profeta

din Lumea de dincolo de vise

watermark

Ce gadget nu trebuie să lipsească din bagajul de concediu?

| 0 comments

Coborâre vijelioasă de la etajul patru. La ora cinci dimineața, scările duduie sub greutatea noastră și a bagajelor. După ce urc de vreo două ori să pun totul în mașină, nevastă-mea și ea cu sacoșele cu mâncare, cu biberoanele pentru pici, cu lada plină de carne congelată, o văd pe mimoza de fii-mea cu botul rujat și cu ochii plini de rimel că lâncezește lângă o placă de păr. Trage de fire, le întinde, le sucește, se enervează, până când mă apucă nervii pe mine și i-o smulg din mână:
-Tu n-ai ce face? Nu găsești nimic de cărat la mașină? Soră-ta s-a trezit? Îmbrac-o! caut orice numai să se implice și ea în pregătiri.
-Nu pot! răspunde scurt și se întoarce la trasul de păr. Îi sună telefonul și începe o conversație http://www.stradait.ro/telefon-lg-e455-optimus-l5-ii-dual-black.htm, apoi se uită la mine în sensul ”te mai ajut cu ceva? mă deranjezi! dispari!”. Mă ia așa cu un leșin de la stomac, că ies rapid să nu-i fac un permanent ca pe vremea soacră-mii. Că tot a venit vorba, soacră-mea e de vreo douăzeci de minute la baie. Nici nu vreau să mă gândesc ce-o face baba aia acolo, că fac cerere la azil să mă cazez în locul ei. Bușesc în ușă poate s-o speria și ușa se deschide:
-Ce vrei? Stai ca momâia și bușești în ușă! Tu n-ai treabă decât să-mi numeri mie secundele la baie ?
-Bre, dacă te-oi pocni mai la ficat, s-o vedea la autopsie? Mișcă-te că ne apucă noaptea din cauza ta!
Cumnatul George era deja cu toată familia în mașină și aștepta semnalul să pornim, iar trupa mea nu era deloc organizată și evident vina era a mea. Am luat piciul în brațe, e dependent de biberon la cinci ani, așa că nu-i problemă dacă-i dai biberonul tace mâlc, am coborât la mașină. Andreea ținea o geantă în mână cu toate ustensilele de construit castele de nisip, adormită și nervoasă, aproape plângea de nervi.
În fine, am ajuns cu toții jos, ne-am aliniat, am băgat picii în spate, pe mamaia aș fi legat-o de mașină, dar mă opreau ăștia de la poliție pentru rele tratamente animalului casei, așa că am băgat-o în spate, spre portbagaj, nevastă-mea s-a proțăpit în dreapta și gata, s-a dat semnalul de plecare:
-Stațiiii! urletul groaznic se auzi din spate, soacră-mea avea ochii cât cepele și părul aproape că era măciucă de parcă-l văzuse pe necuratul.
N-avea infarct, mă și gândeam că ne strică aia bătrână concediul. Uitase telefonul mobil și dacă nu vorbea cu ăl bătrânul de două ori pe zi, îl apuca gelozia și era nebuneală în toată regula. Am urcat și i-am adus telefonul http://www.stradait.ro/telefoane/smartphone/. Il luasem cadou de ziua ei de pe internet, de la Strada IT, că așa a vrut nevastă-mea, cică nu poate sta liniștită dacă nu vorbește zilnic cu mămica. Soacră-mea stă oricum aproape numai la noi. Și tot de acolo i-am luat și laptopul nevestei și două tablete pentru picii mei. Bune produsele, fără nicio glumă! Sunt mulțumit și eu și trupa.
-Aoleu, mamă, muream fără telefon, nu-mi pot imagina concediul  fără el!
-Nu zi încă o dată, bre, că devin prea fericit și nu-i a bine!
Nu ies din parcare bine, că fiică-mea țipă:
-Tatăăă, tableta, am uitat tableta, cobor!
Nebuna nici nu mi-a dat de ales, a deschis portiera și a luat-o la goană de o apucase strechea.
-Ia, gata, ziceți, care mai aveți de luat tehnologie d-asta, că văd că fără ele nu pleacă nimeni nici mort în concediu!
Mașina se goli. Nevastă-mea că-și ia laptopul, țop și ea,  http://www.stradait.ro/laptopuri/, Andrei și-a luat tableta că dacă are soră-sa îi va face-n ciudă, și măcar să o aibă la el…
După ce i-am văzut pe toți în mașină, m-am întors la ei și-am zis:
-Măi fraților, și eu sunt disperat după televizor că-i Mondialul la fotbal, dar mă vedeți voi că mă apuc să car televizorul cu mine?

Leave a Reply

Required fields are marked *.