Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Soția unui Infidel

| 16 Comments

Prin lungile mele călătorii în lumea netului am descoperit blogul Jurnalul unui infidel care, pe alocuri, mi-a amintit unele aspecte ale vieții. Îmi place să scriu, astfel încât, pornind de la ceea ce am citit, la rândul meu, aș putea scrie câteva lucruri despre viața soțului meu. Mă așez la biroul lui, pe care stă deschis, din greșeală sau a mărturisire voită, propriul laptop, la următoarea pagină:
Luni, 28 ianuarie 2014:
Sunt un bărbat pe care viața l-a binecuvântat cu o familie deosebită: o soție mai mult decât iubitoare, femeia perfectă fizic, alături de mine oricând, la orice oră ( Oare există așa ceva? În cazul meu este certitudine, uneori mă miră norocul care a dat peste mine.) și două fete frumoase, cuminți și deștepte. Ce îmi lipsește să fiu  fericit și să fiu un soț cuminte și iubitor? Nimic. Am totul. Și mă consider cuminte și iubitor. De ce am devenit infidel? Păi aș spune că din curiozitate, dar de fapt am fost sedus. De frumusețe? Nu. De inteligență? Nici. Dar? Cred că de ideea de a fi infidel. Ciudat probabil pentru unii, dar pentru mine infidelitatea nu este o piedică în calea fericirii de familie. A înșela, în concepția mea, nu are aceeași rezonanță că la majoritatea persoanelor pe care le cunosc. E doar ceva simplu, fizic, o necesitate care poate concura pe aceeași treaptă cu alimentația. A înșela și a te hrăni e același lucru? Da, pentru mine. Dacă aș înșela psihic și m-aș îndrăgosti, atunci aș deveni infidel, atunci ar trebui să dau explicații, doar atunci aș fi un ”nenorocit”, un ”ticălos”. Destul de lejer, nu? Probabil că da.
Luni, 28 martie 2014:
Am întrebat-o pe soția mea: Dacă ai afla că te înșel ce-ai face? A ridicat din umeri, s-a uitat brusc cu ochi tăioși și a spus: ”Pui întrebări la care nu-mi imaginez răspunsuri”. Corect! Până la urmă de ce să vorbim lucruri despre care nu trebuie să discutăm? Apoi am întrebat-o: Ce crezi că aș face dacă m-ai înșela? A început să râdă în hohote: ”Probabil pe el l-ai omorî din bătaie și pe mine m-ai da afară!” A fost rândul meu să ridic din umeri. N-aș face niciodată așa ceva. Cât se poate înșela un om asupra altuia cu care împarte patul, mâncarea, cu care are 2 copii frumoși! Nu sunt violent, nu doresc să creadă că aș putea ajunge vreodată să fac fie și cel mai mic gest de agresiune fizică, și mai ales aș dori să știe că nimic din ce ar face nu m-ar determina să o părăsesc, o iubesc prea mult. Și i-am zis doar: Fă-o și vei fi mirată de ce se va întâmpla!
Recunosc că am fost oarecum egoist. Puteam să-i zic doar că nu i-aș face nimic și că o iubesc la fel de mult și dacă mă înșeală și dacă nu. Și totuși n-am zis-o! Poate mă deranjează până la urmă dacă mi-ar fi infidelă? M-ar deranja, recunosc, dar aș iubi-o la fel. Merg pe principiul: Am o viață, merită să o trăiesc și să experimentez tot ce îmi doresc. Poate că nu e corect față de ceilalți, dar asta simt să fac.
Luni, 23 aprilie 2014:
Unii spun, că dacă îți înșeli nevasta, nu ești corect nici față de copii. Ce treabă au copii? Care e legătura între ei și infidelitatea mea față de mama lor? Niciuna. Copiii sunt iubiți, îmbrăcați, hrăniți, sfătuiți, plimbați, ascultați când au nevoie și trăiesc într-un climat de liniște și iubire. Ce îi împiedică să fie fericiți? O eventuală relația a mea cu o altă femeie diferită de mama lor. Corect doar dacă femeia respectivă ar fi introdusă în viața lor. Dar ea nu este decât o altă infidelă, cu soț, copii, dornică de câteva minute de respiro, de diversitate. Își iubește soțul, copiii, viața și realitatea ei.
Marți, 27 mai 2014:
Infidelitatea este un termen primitiv. Ceva ce duce cu gândul la gelozie, violență, agresivitate, uneori la crimă. Nu sunt gelos și nu doresc lângă mine o femeie geloasă, bănuitoare, cu aptitudini detectivistice care să-mi facă viața un iad.  Așa că am ales femeia perfectă: soția mea. Sunt soțul perfect? O puteți întreba pe ea, va răspunde: Nu, nu mi-am dorit un bărbat perfect!
Cine este cealaltă? O persoană care nu consideră că iubirea se reduce la sex. Nu mă iubește, nu o iubesc. Sunt fidel soției mele? Da. Personal consider că da. O iubesc mai mult decât viața mea.
Nu e o decât o altă concepție asupra vieții unui om, un om care nu trăiește pornind de la premisa că mariajul este o piedică în calea independenței fizice sau spirituale.  Infidelitatea pornește din momentul în care te îndrăgostești de o altă persoană și totuși rămâi ancorat în viața de familie, plin de regrete, de frustrări, de sentimente contradictorii.
Cel puțin asta scrie în jurnalul său de Infidel. Și tind să-l cred. I-aș spune doar să nu se intituleze Infidel. Personal consider că nu e cazul. Cred că voi ști exact dacă nu mă va mai iubi și atunci poate să-și pună stigmatul de mai sus. Citind Jurnalul unui infidel pot spune că intri într-o lume cu care te poți identifica. O recomandare, pentru oricine dorește să afle o altă variantă asupra vieții, este cartea Jurnalul unui infidel.
Apoi am adăugat o altă dată în jurnalul soțului meu, 28 mai 2014, și l-am întrebat: Oare e cazul să-mi deschid propriul meu jurnal, Jurnalul unei infidele? Să vedem ce va răspunde!
Tu ești un Infidel/ă?

16 Comments

 1. Nu!:D Eu sunt fidel. Fidel Castro! Asa imi spun prietenii in momentele de intimitate. 🙂

 2. Ma bucur pentru tine, rar asa ceva! :))) fidelitatea e o boală, deci ar trebui sa te tratezi.

 3. Sunt eu mai timid, dar ma tratez! Ai vazut filmul cu Pierre Richard? Mi-ai amintit cu drag de el!:) Chiar! Mergi la un film? :d

 4. Cine e baietul?:D N-am idee! La ce film ?

 5. La ce-o fi! Nu stiu ce ruleaza sambata seara la caminul cultural, ca nenea de la caravana e mereu mache si incurca filmele. Saptamana trecuta ne-a pacalit ca ruleaza Vandana si ne-am rupt hainele de pe noi sa prindem loc si cand colo el l-a bagat pe Mihai Viteazu ca cica ii place cum ii taie pe turci ! Acum sa nu fiu rau, faza asta imi place si mie.:d :))))
  Daca avem noroc poate prindem in reluare articolul 420! :)))

 6. Cine e Vandana? Si nici de articolul ala n-am habar. Ce tot vorbesti acolo?

 7. Ea e Vandana! http://www.cinemarx.ro/filme/Vandana-Vandana-318014.html
  Uite ce rating are si dupa cateva decenii de la aparitie! :d
  Articolul e o gluma la Decretul 400 din Ro. al repauzatului Nicu. 402 e ceva de genul: "bea si seful, bem si noi!" Te invit la o Timisoreana!? 🙂

 8. Ma inviti la filme indiene! Mda, nu stiu ce sa zic!

 9. "Nu ma intereseaza ce face sotul cand nu e acasa,important este sa sa intoarca la mine"…asa imi spunea cineva odata despre ce a afirmat sotia sa.
  Sotia, grasa,pragmatica,sotul muzician hazliu,inadaptabil…acum, concluziile iti apartin.

  A..,am uitat,sotul razand a adaugat:"desteapta femeie"

 10. "Nu ma intereseaza ce face sotul cand nu e acasa,important este sa sa intoarca la mine"…asa imi spunea cineva odata despre ce a afirmat sotia sa.
  Sotia, grasa,pragmatica,sotul muzician hazliu,inadaptabil…acum, concluziile iti apartin.

  A..,am uitat,sotul razand a adaugat:"desteapta femeie"

 11. "Nu ma intereseaza ce face sotul cand nu e acasa,important este sa sa intoarca la mine"…asa imi spunea cineva odata despre ce a afirmat sotia sa.
  Sotia, grasa,pragmatica,sotul muzician hazliu,inadaptabil…acum, concluziile iti apartin.

  A..,am uitat,sotul razand a adaugat:"desteapta femeie"

 12. :)))) Ce noroc ca nu sunt grasa!

 13. Daaaa! Haide sa fim pozitivi si impreuna sa slabim! :d

 14. Infidelitatea slabeste?

 15. Hai sa verificam! 😀

 16. Am intrebat doar, n-am zis ca vreau sa slabesc!

Leave a Reply

Required fields are marked *.