Profeta

din Lumea de dincolo de vise

stele_cazatoare

Singurătate

| 2 Comments

În seara aceasta m-am decis să închid ochii și să visez ca niciodată. M-am gândit că atât mi-a mai rămas de trăit, doar visele mele, un trai ireal într-o lume care poate exista doar prin puterea gândului meu.
În vântul nopții îmi arunc idei de dor, glas cântat și emoții. Le las să curgă diafan pe aripile negre, le las să zboare, să mângâie stelele argintii, năluci uitate de un Univers indiferent, pe un cer ce nu contează pentru nimeni. Iarba puțin umedă îmi gâdilă tălpile, iar răcoarea se strecoară cu repeziciune în corp dând trupului senzație de frig, din ce în ce mai intens. Visez un vis de noapte cu ochi deschiși spre cerul luminat de astre, iar Luna pleacă priviri molatice, priviri tandre, vise fierbinți asupra întregii lumi adormite.
Stau trează. Privesc fiece umbră. Ghicesc în ele fapte inexistente, creez povești cu zâne și elfi, cu zmei și crăiese, cu doruri și zâmbete. O lacrimă se scurge din cer. Un nor răzleț de ploaie. Oare ce caută el aici? O fi singur și el! Poate că dorul l-a cuprins și rătăcește singuratic în căutarea sufletului său pereche. Sau poate e doar plictisit! Sau poate doar visează vise! Sau oare-și plânge rătăcirea?
Nori gri se întrevăd, parcă în urmărirea primului. Sau era doar un preambul.
Rămân în noapte singură. Privesc spre cer cum dispar stele, una după alta, înghițite de norii grei. Lacrimi curg, lacrimi de cer de noapte, sunt grele, reci, pline de gheață și năduf. Iar părul mi-este ud, ploaia îmi străpunge pielea. Acele ascuțite ale frigului îmi pișcă trupul, iar gândul mi se schimbă. Fierbințeala visului dispare.
Pașii îmi străbat distanța spre ușă. O deschid. E cald. O supernovă se arată din vis de lemn în flăcări. Zâmbesc.
În seara aceasta m-am decis să închid ochii și să visez că trăiesc. M-am gândit că atât mi-a mai rămas de trăit, doar visul acesta, un trai real într-o lume care există lângă un șemineu, lângă o inimă ce poate încălzi răceala sufletului meu.

2 Comments

  1. Răceala e o aparență. Caută căldura în sufletul tău, cu siguranță este acolo! 🙂

Leave a Reply

Required fields are marked *.