Profeta

din Lumea de dincolo de vise

jumultithumb_joomla-ua.org_

Hâc! Eu cu cine votez, domnule prefect?

| 6 Comments

Vroiam să scriu despre vise, parfum, trandafiri și culori calde. Dar mă irită oamenii. Ce e nou? Nimic. Absolut nimic. Nu mă pot înșela asupra unora. Faza este că nu pricep contradicția. Discuțiile în contradictoriu doar de amorul artei mi se par penibile. Da, domnule, dă-ți cu părere până crapi ca pepenele copt, spune și tu să nu cumva să leșini că ții în tine ceva! Corect! Mai ales dacă te și crezi deștept, acest lucru îți sporește frustrarea într-un mod care mă poate duce cu gândul la faza cu prostul și facultatea, dar mă abțin să o dezbat aici , cad în extreme și nu e cazul.
Dar de la a spune părerea și până la a face caz că tu ai dreptate, că oricând, oriunde și oricum numai tu deții adevărul absolut, mai e ceva de mers. Până la urmă cine mama naibii crezi că-ți suportă aroganța prostească și ambițiile oratorice? Oh, nu, eu nu, am ajuns într-un moment în care nu-mi mai bat capul cu oricine, am ales să cred că există momente și persoane care doar trebuie să treacă pe lângă mine, să treacă și să spun: fuse și se duse! Și totuși alte persoane intra în această polemică aiuristică, încearcă să explice, să facă să înțeleagă pe celălalt că nu l-a făcut doamna mama lui de la naștere cu adevărul absolut în buzunar, dar nu obțin decât o altă frustrare, plus o durere surdă în cap ce nu-le părăsește toată ziulica.
Sunt de părere că oamenii se împart în două categorii: idioți și idioți mai mari ca primii. Oh, da, există și categoria geniilor, dar nu ne încadrăm decât puțini în ea. Am zis ” ne”, hmmm, îmi cer scuze, uneori ajung să mă mint și pe mine însămi. 🙂
De ce răbufnesc aici? Nu-i o răbufnire. Citeam o conversație feisbucistă, așa zis politică ( politica de șanț băsistă și antibăsistă… cui naiba îi mai pasă cine și cum conduce România?) și un domn (sunt politicoasă mereu, indiferent de circumstanțe) susținător aprig al MS Prezidențiale ( titlu absolut scos din buzunarul meu strâmt și oarecum dubios) domnulllll TB ( oricum nu contează insul, nici nu mă apuc să trag vreo publicitate gratuită unui asemenea specimen), se dă acum la fund sau funduleț sau la adâncime… sau cum mai doriți. Și are tupeul să împroaște cu noroi, fără să cunoască datele problemei, doar bănuind ( oh, bănuială, câte crime și războaie au avut loc din cauza unei simple bănuieli) că pe dincolo, că pe dincoace, unii intelectuali ( no, poi nu ne-om zice țărani doar pentru că locuim la țară, orașele… nu-s tot pline de țăranii lui Ceaușescu mutați din vie la bloc?) țin cu nea Mircea ( actorul). Și dacă țin ce mama lor? Sunt super imbecili din cauza asta? Dar dacă ții cu imperatorul e o chestie mai in trend sau ce? Apropo imperatorul ( pentru cei neinițiați e vorba tot despre MS Prezidențială) n-a avut o dictatură, dar și-ar fi dorit din toți rărunchii una, numai că la cât de șmecher e, n-a reușit să realizeze că România nu-i Rusia, iar Putin e numai unul, chiar dacă în traducere Țar înseamnă tot împărat, Traian e și numele calului lui nea Vasile, nu numai al împăratului roman, pe când Putin e numa unul, doar dacă nu și-o fi numit așa berbecul individul despre care vorbesc.
Și până la urmă nici nu-mi pasă dacă el se pupă cu Băse, cu Udrea, cu Cezărică de la Buzăăăăuuuuu… se știe…tie…tieeeee! Și dacă ascultă rock sau manele! E dreptul lui să înjure sau să laude pe cine vrea. Numai că dacă treci de o limită a decenței verbale atunci… amice ești un idiot ( așa e expresia, doar am împrumutat-o, n-o folosesc de tot), ești cât se poate un personaj caragialesc. A pupa pe unul, apoi pe altul și în cele din urmă să nu recunoști că ai făcut-o, și mai mult să te prefaci că nici măcar nu a existat vreodată vreo adeziune a ta la partidul unic ( în capul udrist!) e cât se poate de penibil. Mi-ar fi plăcut o atitudine de genul: da, domle, sunt, am fost, naiba să-i ia, ne-au tras pe sfoară, acum pupăm în fundulețe pe ăștilalți. Ce-avea? Nu pricep cum vine asta, cu galoanele care pică, dacă recunoști că te-ai înșelat. Ce tot o dai pe la Ploiești dacă tu stai acolo unde se agață harta-n cui? Ce-are? N-are nic, îți spune fata! Numai că dincolo de tot și toate, a fi sau nu idiot sau idioate, rămâne  ideea de a fi om! Când pierzi drumul către casa bunicii, în pădure te pândește lupul. Uneori depinde de burta lupului, dacă e mai mare, reziști, dacă nu, s-a dus naibii și soluția cu pompierii ( sau erau de fapt vânători? ce-oi avea cu pompierii ăștia de la un timp? )

6 Comments

 1. – Dle doctor, sotul meu crede ca numai el are dreptate.
  – Cei care cred astfel sunt idioti!
  – Sigur, dle doctor?
  – Absolut!

  Hâc! :)) Nici eu nu prea stiu cu cine as mai putea vota… 😉

 2. Va rog frumos! Am o rugaminte! Nu va luati de tanti Nuti din Ples… ,mie si rusine sa scriu de unde… :))) da' mai conteaza! E buzoianca de-a noastra si febletzea mea. Adevarul e ca prin zona cam sunt fete frumushele si dragashele! :)))Iar eu le-as cam vota pe toate, de parca ar si conta votul meu. Daca avea vreun rost cu siguranta ca nu era la liber! :d Deci votati pe tanti Nu_tzi!

 3. Ce rugaminte si la tine!

 4. Pe cei care sunt membri de partid ii inteleg cand se cearta pe FB.

  Cand asist insa la certurile legate de politica ale celorlalti ma distrez copios. Se lasa chiar cu block si unfriend:)))

 5. Politica ma lasa rece. Ma deranjeaza fanatismul unora si faptul ca uneori imi dau cu bâta in cap pentru ca-mi exprim opinia. In fond proaste, bune, cum or fi, părerile noastre sunt simple cuvinte, nu ranesc.

Leave a Reply

Required fields are marked *.