Profeta

din Lumea de dincolo de vise

asteptand-barbatul-perfect-3_52c81fed74fc57

Bărbatul perfect

| 10 Comments

Citesc și eu ca toată lumea, uneori din sport, alteori de plictiseală, de cele mai multe ori pentru că asta e meseria mea: cititul. Aaaa, nu vă imaginați că m-a dat mama la Facultatea de ”citit”, pe care am absolvit-o cu brio, oh, deloc! Pur și simplu am ajuns să cred că de fapt asta e menirea mea pe planeta asta: să citesc cât pot de mult, să acumulez o grămadă de cunoștințe, ca într-un laptop. M-am gândit eu așa, că dacă trec dincolo, în lumea repauzaților, măcar să am hard disk-ul full. Nu știu la ce îmi va trebui, dar dacă pot, să fie. Cine știe? Poate vor vreunii, pieriți mai demult, să înțeleagă ceva și nu au DEX-ul p-acoale. Așa că citesc.
Citesc un articol despre bărbatul perfect. Femeile doresc un bărbat perfect, cică ideal. Iar autorul spune că minunea asta de om trebuie, pentru a atinge perfecțiunea probabil, să asculte de doamna mă-sa. Și asta din primul paragraf. Deci scutur din pletele-mi lungi, mă mir, mă bușește râsul și trec mai departe. Ca să fie așa de perfect trebuie să studieze din greu, adică să ne înțelegem. Nu se cere așa o facultate, două, trei romane citite sau un weekend la Biblioteca Universitară, ci studiu din greu. Laboratoare, experimente nucleare, tratate de anatomie concepute pornind de la o specie de extratereștri pe care, dacă e posibil, tot el să o descopere cumva, privind prin binoclu planeta Marte.
Apoi superbitatea asta de bărbățel trebuie să bea cu moderație. Să nu înceapă ziua cu bere și să o termine cu vodkă, să mai bea apă și suc în pauze de zece minute probabil. O altă condiție ar fi să evite femeile cu numele de Eva. Ce? Adică astea sunt excluse de la bucuria de a găsi un bărbat perfect ce ascultă de mă-sa, adoarme studiind pe mesele bibliotecii și bea doar apă cu paiul. Bietele femei! Cât ghinion pe ele!
Numai că faza tare abia sosește. Idealul nostru trebuie să le atingă pe toate astea până la 50 de ani ca să ajungă la etapa de perfecțiune. Adică stai că nu pricep! Bărbatul perfect are 50 de ani? Moș? De ce mă agit așa? Fără motiv! Poate pentru că nu mă cheamă Eva.
Și mai e o chestie! Femeile spun că nu au preferințe pentru un corp cu pătrățele. Ce? Cum? Hai, mă lași? Dă-o încolo de treabă! Când s-au născut muierile astea care nu vor pătrățele în pat? Acum 100 de ani? Le cheamă mamaie Veta?
Bărbatul ăsta perfect îl las altora. Zău! Eu îl prefer pe al meu, așa imperfect cum e, plin de greșeli, dar cu zâmbetul lui de milioane și cavalerismul cuceritor.

10 Comments

 1. Tare plictisitor pare a fi barbatul ideal / perfect. 🙂
  In veci n-o sa zic ca nu-mi plac barbatii cu patratele pe piept dar… cam multi dintre ei au patratele si-n loc de creier. Ups…
  Articolele de genu' barbatul ideal, femeia ideala, sfaturi de agatat s.a. sunt de-a dreptu'… peste stangu' de penibile si ma intreb daca sunt multi cei care le iau in serios… 🙂

 2. N-am idee daca-s multi sau putini, dar din moment ce exista articole de gen, ma gandesc ca exista si cerere. Nu? 😛

 3. 🙂 Nu stiu cat e cerere si cat un fel de umplere a spatiului in reviste sau… mai rau, un gen de manipulare a… gusturilor, a dorintelor. 🙂 Oameni naivi intalnim cam la orice pas, desi de la o varsta nu-i mai spune naivitate. 😉

 4. Absolut! Ai perfectă dreptate! Numai că m-a distrat teribil articolul respectiv. N-am rezistat!

 5. :))) Ce ma bucur ca nu-s si eu din ctg mai sus mentionata! Eu sunt alta specie! :d La mine e rotund cu mintea'n colturi, dar asta numai cand am chef si nu ma ia patratzel taras! :d

 6. Adica nu esti barbatul ideal din articolul respectiv? Sau nu esti un barbat ideal in general vorbind?

 7. Stii, imi cade foarte greu sa vorbesc despre persoane de acelasi sex. Practic nu-mi am pus niciodata probleme de gen. Pentru mine sunt cel mai frumos, cel mai bun si de ce nu ,… cel mai cel! :d Ce nu mi place la anumite specimene e altceva. De pilda nu suport ca un barbat sa se parfumeze ca o mata in calduri, sa nu fie prost, ignorant, idiot, cretin! (cred ca am zis tot!) Să nu judece ce nu înțelege, sau sa o sune pe maica-sa si cand se spala pe dinti! Si crede-ma am cunoscut respectivul specimen.:D Să nu vadă absolut toate defectele sau lipsurile celorlalți, însă niciodată pe ale lui. Sa fie pe cat se poate matur :d, responsabil si de ce nu si independent …dupa posibilitati! :))) Da'… in general toate's povesti! Barbatul PERFECT, nu exista si TU ar cam trebui in mare sa te obisnuiesti. Asta daca nu doresti sa-l astepti pe respectivul precum Penelopa pe Ulisse.

 8. Pai e doar un articol, eu sunt maritata. Am barbatul perfect langa mine. Nu exista doar un singur barbat perfect?

 9. Toti sunt! 🙂 Mai ales EU pentru ca folosesc perfectul simplu de cate ori am chef! 😀

 10. Si e dupa cheful tau sau dupa perfectul simplu?

Leave a Reply

Required fields are marked *.