Profeta

din Lumea de dincolo de vise

pisica-somnoroasa

Neața! Miauuu

| 0 comments

Mă întind leneșă. Sunt așa de pisică uneori încât îmi vine să-mi ascut unghiuțele pe materialul canapelei și să zic un miauuuu prelung și cu iz de năzbâtii copilărești. Am dormit ca un prunc de-o zi, mult, odihnitor, visător, ghicind parcă un viitor plin de stres și oboseală, de muncă și necaz. Așa că acum am chef de joacă, să alerg, să sar, să fac giumbușlucuri. E atât de bine azi, cu tot cu acești nori, cu picăturile de ploaie nebunatice, ce curg din ochii cerului în lacrimi transparente!

După o dezmeticire pisicească, un iz de cafea se ițește dinspre ușa întredeschisă și o zbughesc din pat cu picioarele lipăind pe gresia livingului. Găsesc cana mea cu pisici galbene pe masă, iar un abur fierbinte se întrezărește printre buzele ei. Țopăi în picioarele reci, apuc toarta și fug cu ea ca o mâță ce-a descoperit pe masă, uitată într-un colț, o bucățică de cașcaval. Mă strecor în așternuturile roz și florile lila prind parcă viață trimițându-mi arome de liliac. Oare de ce nu toate lenjeriile mele de pat miros atât de fantastic? Cred că fabricile din domeniu ar trebui să se reinventeze și să scoată pe piață lenjerii cu diverse arome. E așa plăcut în cameră! Pe fereastra întredeschisă zăresc crengile mărului pline de flori albe cu roz aprins pe marginea petalelor, frunzulițele ce așteaptă marea deschidere a sezonului, aerul curat se strecoară ușor împrospătând camera și aducând fiorii temperaturii scăzute de afară. Mă înfofolesc mai bine în pilotă și sorb distrată din cană. Un ciripit de pițigoi mă trezește din reverie și deschid ochii iarăși. Matilda, așa am poreclit-o, stă cuminte pe pervaz așteptându-și firimiturile cotidiene. Obraznică hoțomanca! Nu se lasă deloc mângâiată, ciugulește pe ascuns și cum mă îndrept spre ea, zboară urgent. Dar nu mă supăr pe ea! Vine periodic la geam și bate ușor anunțându-mă că e ora 9, atunci primește ea masa, iar eu e musai să mă trezesc.
Mă întind iarăși leneșă, soarele încearcă din răsputeri să învingă norișorii gri, dar din păcate nu are nicio putere, e învins definitiv. Așa că zic doar ”miauuu” și îmi arunc pilota în cap ghemuindu-mă la somn și relaxare.
Oare ce fac oamenii într-o zi atât de urâtă? Ridic din umeri, acolo, în întunericul păturii, până la urmă de ce nu putem fi pisici și să toarcem la căldurică în astfel de zile? O sa ieșim atunci când apare soarele! Să facem revoluție!

Leave a Reply

Required fields are marked *.