Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Anvelope de iarnă

| 0 comments

Nu sunt mare șoferiță, dar am nevoie zilnic de mașina mea, ca de apă și mâncare, astfel încât nu pot spune că îmi este indiferentă. Nu-s pasionată de motoare, nu-mi place să merg cu viteză, deci pe șosele patriei nu alerg cu bolidul meu, ci din contră conduc cât se poate de regulamentar. Poate pentru că sunt femeie și există o preconcepție a bărbaților că ele sunt mai prudente sau/și nepregătite pentru acest lucru.
Chiar dacă nu-mi lustruiesc mașina zilnic și nici nu fac poze bordului, să vadă toată lumea că și broscuța mea ajunge la 200 km/h, totuși trebuie să am grijă de ea la fel cum am de mine. O spăl când am timp în curtea casei, dar mai ales o trimit frumos la spălătorie să aibă grijă de ea specialiștii. Îi fac o revizie mecanică o dată pe sezon, de control, nimic mai mult dacă nu necesită vreo reparație capitală, iar de două ori pe an îi cumpăr anvelope noi. Primăvara iau pe cele de vară, iar toamna pe cele de iarnă. Până și eu cunosc faptul că nu e bine să folosești anvelopele de vară iarna. Alegerea corectă a lor este extrem de importantă. Nu am avut norocul să fac școala de șoferi iarna, trebuie să vă spun că orele de șofat în acest anotimp sunt necesare pentru orice începător. Zăpadă, polei, viscol, toate sunt periculoase și ar trebui  învățate, nu descoperite dintr-o întâmplare, care se poate dovedi mult prea costisitoare de altfel.
Eu am învățat toate aceste lucruri din mers, pur și simplu m-am confruntat cu ele, anul trecut m-am trezit dintr-o dată în mijlocul zăpezii și a trebuit să fac față neștiind decât puțină teorie și practică zero. Acum legea te obligă să ai anvelope de iarnă, știu asta, dar uneori riști pe pielea ta până când ți se înfundă. Interesul șoferilor este să-și monteze anvelope de iarnă la mașini imediat ce temperaturile dimineții sunt mai mici de zece grade și se apropie de zero grade.
Anul acesta mi-am achiziționat anvelope de pe internet. Trebuie să recunosc: cumpăr de aici orice, de la orice mărunțiș până la mobilă. Anvelopele de iarnă le-am luat de pe site-ul Anvelopex, cel mai mare magazin online de acest gen.
Am găsit http://www.anvelopex.ro/anvelopa-iarna-firestone-15570r13-1504841 , prețul este foarte bun, chiar am beneficiat de o reducere de la 218  la 180 lei.  Producătorul este Firestone, o firmă cu greutate în domeniu, sunt o pasionată de raliuri și am observat că ei sunt unii dintre furnizorii bolizilor de acolo, profilul anvelopelor este Winter evo 2, dimensiunile 155/70/R13, indice de greutate 75 ( 387Kg), indicele viteză T (190km/h), iar timpul în care mi le-au livrat a fost 24 de ore. Nimic complicat, totul rapid, fără probleme. Sincer, n-am idee de ce lumea ocolește shoppingul online, e mai simplu, m-a scutit de efortul de a mă plimba prin magazinele auto și mai ales nu am pierdut timpul care mă presează îngrozitor. Mașina de serviciu a beneficiat și ea de o astfel de achiziție pentru sezonul de iarnă, http://www.anvelopex.ro/anvelopa-iarna-dunlop-17570r14-1504792 . Anvelopele pentru ea sunt marca Dunlop, dimensiuni 175/70/ R14, indicele de greutate 84(500kg), indice viteză T ( 190km/h). E de înțeles că iarna nu poți circula cu anvelopele de vară. Se poate observa clar la aspectul exterior că există diferențe evidente: șanțuri mai late, forma zimților de pe profilul anvelopei, numeroasele striații în adâncime pe suprafața de contact a anvelopei. Nu se observă însă cu ochiul liber, un lucru pe care l-am aflat de la un amic, compoziția cauciucului e iarăși diferită, anvelopele de iarnă au în interior mai mult silicon care asigură aderența în condiții de frig.
Aceste anvelope au inscripționate un fulg de zăpadă și literele M+S. E obligatoriu să aveți pe ele aceste semne altfel riscați o amendă zdravănă.
Iarna este important să te asiguri că mașina ta îți poate garanta siguranța și chiar viața, atât persoanei tale, cât și a pasagerilor sau a altor participanți la trafic.

Anvelopa
Firestone WINTER EVO2 iarna 155/70 R13 75T – See more at:
http://www.anvelopex.ro/anvelopa-iarna-firestone-15570r13-1504841#sthash.qKPQ4qUg.dpuf
Firestone

Cumpăr de la Anvelopex pentru că au transport gratuit la achiziționarea a patru anvelope, livrarea e gratuită în orice localitate din România, prețul lor include TVA și taxa pe ecovaloare, anvelopele sunt noi și beneficiază de garanție doi ani.

Leave a Reply

Required fields are marked *.