Profeta

din Lumea de dincolo de vise

DSC_0489-1000x832

Alegerea cea mai bună: Biciclete second-hand

| 2 Comments

Cu ceva timp în urmă eram oarecum indecisă, asupra unui aspect care, ulterior, mi-a schimbat perspectiva asupra vieții înșiși. Am fost o fană a mașinilor de mic copil. N-am ce face! Într-o epocă în care din moment ce am deschis ochii, am urcat voioasă în automobilul părinților mei. Și vorbesc de ani în urmă, ani cu greutate, nu așa! Știți cum e vorba aceea:” Te-ai născut, mamă, cu fundul în mașină”? Mă caracterizează perfect!
Mașina a reprezentat pentru mine cea mai importanță invenție de la foc încoace. Nu mi-am imaginat niciodată că voi renunța atât de ușor la ea. Nu e un divorț definitiv, să ne înțelegem, viața de astăzi este extrem de tumultoasă, așa că nu poți face față unui program încărcat, alergând între autobuze și făcând naveta, o stație cu metroul și trei cu troleul. Însă acum urc în mașină mai rar și doar dacă este imperios necesar.
Un ajutor în decizia mea de a fi mai ecologistă mi l-au acordat cei de la BikeArena, un magazin online de calitate cu produse second-hand excelente. Căutam o idee de a-mi revigora viața, de a ieși din praful și claxoanele zilnice, de a explora mediul înconjurător altfel decât urcând cu mașina până în vârful muntelui, așa că am ajuns să navighez printre paginile acestui site.
Mi-am cumpărat o bicicletă de oraș, http://www.bikearena.ro/index.php?route=product/category&path=73 ,

  nici nu eram pregătită să fac ciclism pe crestele munților de altfel. Gândul meu a fost să ies în parc și să îmi aerisesc plămânii, să ascult păsările, să admir verdele copacilor și coloritul florilor parfumate. Chiar și neexperimentată într-ale biciclitului, înainte să fac această achiziție, am cules informații. Ce trebuie să fac și ce trebuie să caut! Magazinul online îl găsisem, lejer, fără probleme, cu un singur click. Au și un magazin de prezentare și un depozit în județul Alba, dar pe mine m-a cucerit magazinul lor online, sunt fană a shoppingului pe internet. Bicicletele sunt de calitate foarte bună și sunt aduse din Germania, un plus extraordinar pentru cumpărătorii care știu că ceea ce produc nemții, nu poate fi decât la superlativ.
Am căutat ca prețul bicicletei să fie de la 500 de lei în sus, un amic experimentat mi-a ținut o adevărată prelegere explicându-mi că sub această sumă să nu cumva să-mi cumpăr. Astfel mi-am ales bicicleta Rex Pliabilă 20 Zoll, cu șa de culoare neagră și cadru argintiu, elegant, pe care am și scos-o la plimbare imediat ce a sosit, precum un copil mic care și-a primit jucăria favorită. Adevărul este că am început să merg cu ea inclusiv la serviciu. Cred că am devenit oarecum dependentă de acest mijloc de transport căruia nu-i cunoscusem până acum valoarea.
Un coleg de la birou are o bicicletă asemănătoare cumpărată tot de la BikeArena, http://www.bikearena.ro/index.php?route=product/product&product_id=74,

Tecnobike MX27 24 Zoll, prețul de achiziție fiind unul extrem de bun, iar calitatea e dovedită de faptul că o folosește zilnic. În weekend  pleacă într-un sat de unde sunt părinții lui, la o distanță de 20 de kilometri dus-întors pe care îi parcurge doar pe bicicletă.
Am ales această firmă deoarece produsele lor sunt excelente, sunt montate, reglate, în stare perfectă de funcționare și sunt livrate prin curierat rapid. Cine și-a cumpărat o bicicletă trebuie să știe faptul că la magazinele din oraș, angajații omit să-și dea niște detalii tehnice absolut necesare. O bicicletă nouă, prea ieftină, are dotări minime, se defectează mult mai repede, majoritatea sunt chinezești, extrem de slabe și puțin fiabile. Au o multitudine de probleme: rulmenți cu bile care se deformează, care ruginesc. Le poți numi de unică folosință.
O bicicletă adusă din vest, din Germania, este soluția. BikeArena dă calitate la prețuri deosebit de bune. Trei motive pentru care trebuie să ți-o cumperi sunt: mobilitate în trafic la orele de vârf, costuri scăzute de întreținere și achiziție, și activitate benefică pentru sănătate.

2 Comments

  1. Faina ideea de a merge cu bicicleta dar ..unde sunt pistele speciale?..unde sunt oamenii civilizati?
    Sper sa se schimbe lucrurile in curand.

  2. Noi suntem oamenii civilizati. de la noi incepe totul. Din momentul in care nu ne mai intereseaza ce face celalalt și cat de civilizat sau nu este, totul va fi mult mai bine. Ei nu pot fi civilizati, mai probabil vor fi copiii lor.

Leave a Reply

Required fields are marked *.