Profeta

din Lumea de dincolo de vise

HD8964_01-IMS-ro_RO

Ziua buna se incepe cu o cafea buna

| 13 Comments

M-am trezit morocănoasă astăzi. La prima oră abia m-am extras din pat. a fost o extracție de măsea de minte parcă: anevoioasă, în etape, aproape că ar fi necesitat o intervenție chirurgicală, cu dureri nebănuite de cap și cu nevoie nebănuită de o cafea bună. Dar n-am avut!
Ce n-am avut? Cafea! Am omis să iau, sunt uitucă, uit și sa-mi pun capul pe gât în unele dimineți. De obicei plec în papucii cu capete de omizi, în halatul de baie în loc de palton și de cele mai multe ori uit fular, mănuși, căciulă, geanta cu cele necesare. Orice pot, uit. Nu, nu am 90 de ani, am 25.

Ah! Câtă nevoie de cafea am la prima oră. O cafeluță. Mică. Bună. Unică. Ah, parcă-i simțeam parfumul ce mă învăluie. O cafea are o reacție teribilă asupra psihicului meu, e o chestiune clar de seducție. Pic la picioarele oricui știe să facă o cafea cu parfum. Să fie aromată, să spună ceva în franțuzește, mă înțelegeți, nu? Toată lumea știe că ziua bună se începe obligatoriu cu o cafea bună.
Câtă treabă am azi! Ah, și ce migrenă teribilă trecea prin capul meu precum rapidul prin gară la Bobocu. Mi-aș fi dorit să nu am cap deloc de dimineață. Să rămână în dulapul de haine după ce-mi luam blugii, bluza și șosetele, să stea acolo năuc și cu dureri insuportabile pentru că nu luase caaaaaafeeeeaaaa! Of, ce viață! Îmi trag pantalonii de pijama la loc și mă bag în pat. Mă doare capul.
-Iubiii!
”Ssssttt, dorm! ” Un cap cârlionțat și niște ochi verzi ies de sub plapumă și se uită încruntat-jucăuș.
-Iubitule!
”Ai surzit? Dorm, visez, Dinamo a bătut Steaua cu 8-0 deja, lasă-mă să dorm! Poate marchează și pe-al nouălea, te rog!” Cârlionții blonzi se avântă voinicește sub pernă și pe deasupra trage și pilota.
-Mi-e rău! Mă doare capul!
Ochii verzi ies iarăși la suprafață de data aceasta îngrijorați. Apoi pilota se dădu la o parte și sprijinit într-un braț mă întreabă ce-am pățit, dacă am visat ceva urât sau pur și simplu e ceva medical.
-E dimineață!
”Așa, și?” se uită curios la mine și oarecum bănuitor.
-Vreau cafeluță!
”Eram sigur! Absolut sigur! Ești extraordinară! Serios!” Îmbufnat se ridică din pat, trântește, bufnește, pleacă în pantalonii de pijama și la bustul gol și mă lasă în mijlocul patului cu acea durere de cap îngrozitoare. Ce zi voi avea!
Se întoarce cu două căni de cafea fierbinte. Mă uit mirată.
”De asta am luat http://www.philips.ro/c/saeco-espresso/saeco-exprelia-espresor-automat-hd8854_09/prd/ , apeși pe un simplu buton, curge singură. Știi că Robi și-a luat http://www.philips.ro/c/saeco-espresso/granbaristo-espresor-automat-hd8964_01/prd/ ? Sunt foarte bune.”

13 Comments

  1. o cafea buna e intotdeauna binevenita..

  2. Vreau si eu o cafea buna de la saeco

  3. cumpara-ti aparat Anonim

  4. De obicei eu nu beau cafea,dar dupa ce am citit acest text parca imi vine sa ma duc in cel mai apropiat magazin Philips si sa-mi cumpar un esspresor ca sa pot simti in fiecare dimineata gustul placut pe care l-am simtit citind acest text.

  5. Nu beau cafea, nu am baut niciodata, rareori beau ceai… pot spune ca o zi buna incepe langa persoana iubita

  6. pune si-o cafea si e si mai bine

  7. Cafeaaaaaaaa! Vreau si eu!!!!!!!

  8. Cafeau e drogul favorit al oamenilor. Un expresor bun ar trebui sa nu lipseasca din casa nimanui.

  9. Total de acord cu tine.

  10. Cu placere. Chiar mi-a placut sa citesc creatia ta.

Leave a Reply

Required fields are marked *.