Profeta

din Lumea de dincolo de vise

7656

Cu doua sau mai multe roti prin parc

| 1 Comment

”Nu vleau!”
”De ce nu vrei?”
Dănuț ridică din umeri. De unde să știe el de ce vrea sau nu vreau ceva. Pur și simplu asta simte, iar instinctul lui de bebe îi spune cu o claritate maximă că ce vrea mami  e greșit.
”Dănuț, te roagă mama, mai stai puțin și ieșim în parc de la ora 16 , după ce vine tati.”
Dănuț iar ridică din umeri. Ce nevoie are el să vină tati acasă? El se poate duce cu mami în parc. Și nu mai vrea să fie păcălit de aceasta, de obicei îl adoarme motivând că mai e nevoie de răbdare, să mai stea vântul, să mai stea ploaia, sa nu bată soarele prea tare, să nu ciripească păsările și să facă gălăgie și să-l trezească în timp ce doarme. Dar asta e trecut deja, acum mami trebuie să înțeleagă că Dănuț e băiat mare și nu mai doarme în cărucior. Nu vrea decât să iasă cu http://www.bestkids.ro/p-1910-tricicleta-cucciolo-boy.aspx , e cadou de la unchiul Matei. Mereu vine la el cu lucruri interesante.
Mami are nevoie de un impuls, trebuie să fie obligată, silită, dacă nu se poate altfel. Și a înțeles ce o determină pe mami să se înduplece. O lacrimă, apoi două, dar nu din cele bocite, ci demne, să stea drept în fața ei, fără cuvinte, să o privească mâhnit și o lacrimă să-i curgă încetișor. Mami este deja pe jumătate topită. La a doua lacrimă e deja îmbrăcată și-l așteaptă la ușă cu rucsacul plin cu biscuiți, sandwich-uri și apă plată. Nu știe de ce, dar sucuri nu vrea să-i cumpere, a mai gustat uneori, dar mama nu se lasă înduplecată în privința asta sub nicio formă.
Îmbrăcat de primăvară cu bluzița albastră pe care o place atât de mult Ilinca, fetița cu păr negru și cârlionțat, cu ochii aceea după care e înnebunită mami ( mereu spune că ar dori să fie fata ei, să aibă băiat și fată, pereche) și cu o pereche de jeansi de firmă primiți de la Rada, sora mamei ( nu știe de ce dar oamenii îi tot aduc cadouri , iar mama se întreabă dacă îmi vor mai aduce și când voi crește mare; se pare că după o anumită vârstă copiii nu mai sunt atât de simpatici, iar oamenii mari nu-i mai admiră; eu sper să fiu tot simpatic, ador cadourile lor) ies cu mama de mână și cu bicicleta mea pe aleile parcului din fața blocului. Pedalez fără grijă , zambilele și narcisele fac cărare în fața mea, și mă izbesc de http://www.bestkids.ro/p-7656-bicicleta-charmmy-kitty-16.aspx .

Mândra posesoare e nimeni alta decât zâna-zânelor cum îi zice mami, Ilinca. Râde veselă și mă întreabă dacă nu am schimbat cele trei roți ale tricicletei mele  cu două ca ale ei.
” Dănuț e plea mic” îi răspund plin de importanță. Așa a zis și mami. Ilinca râde veselă și ne luăm la întrecere până la cișmeaua din colț. Mami meu cu mami ei stau pe bancă și vorbesc fericite. Știu eu că mami e fericită, așa i-a zis aseară lui tati: ”Sunt atât de fericită. Se mărită în sfârșit Rada.”

One Comment

  1. Foarte frumos. Inspirant. Bravo!

Leave a Reply

Required fields are marked *.