Profeta

din Lumea de dincolo de vise

razor_kixi_kix_roz

Ce fac primavara cu bicicleta mea

| 3 Comments

Primăvara a sosit și ședința a venit! Marea întâlnire a vrăjitoarelor era programată exact la începutul acestui anotimp deoarece era nevoie de timp să se planifice în detaliu toate treburile importante.
Vrăjitoarea își rodea unghiile lungi , negre de murdărie, bolborosea nervoasă și făcea spume de mânie  din buzele subțiri ca niște ațe. Cine fusese hoțomanul ce îndrăznise să-i fure mătura magică? Cine fusese? Cine? Cine?
Rodea și blestema orice făptură cu picioare și mâini în stare să-i fure cel mai important mijloc de transport pe care-l avea. Nu și-ar fi închipuit niciodată că l-ar putea pierde, iar acum avea o urgență, era obligatorie prezența la marea întâlnire, clar nu se punea problema de  vreo învoire.
Cuvintele erau prea puțin pentru a exprima iritarea și starea vrăjitoarei cu părul roșu vâlvoi, cu ochii verzi aruncând săgeți pline de venin. Limba îi murmura blesteme și dacă ar fi știut exact hoțul mânia ei s-ar fi văzut, măcar că-l lua la palme. Sincer, nu prea știa decât vrăji mici, de transformare într-o broască, vreun măgar și pe alocuri în plante.
Ce să facă? Nu s-a mai pomenit vreodată picior de vrăjitoare care să parcurgă drumul pe jos, ar fi fost un lucru scris în analele istoriei vrăjitorești. S-ar fi făcut de râs, toate vrăjitoarele ar fi făcut haz de ea, dar asta era puțin, dacă s-ar fi aflat că i se furase mătura era posibil să fie exclusă din ordinul acesta prestigios în care intrase doar datorită bunicii ei care se rugase de toată lumea, avea relații, fusese secretara marelui vrăjitor alb și chiar dacă vrăjile nepoatei ei nu prea convinseseră, pilele merg oriunde. Singurul lucru care îl avea în grijă era Mătura, un obiect de altfel pe care îl mânuia foarte greu, nu reușise să strunească personalitatea acesteia. Se știe că măturile vrăjitorești sunt destul de nărăvașe.
Și cum stătea ea sus în copac și blestema zări pe drum o femeie pe http://www.biciclop.eu/koliken-turist-24-femei.html . Ciudat cal! își spuse.  Oare dacă o ruga frumos nu îi împrumuta mijlocul acela ciudat de transport? Femeia i l-a cedat cu o condiție să i-o returneze deoarece primăvara are multe drumuri de făcut în orașul vecin, iar acesta era singurul mod prin care se putea deplasa. Drept mulțumire i-a făcut și o vrajă mică transformând-o într-o ciupercă pe care o introduse în sorțul larg de pe fustă. Acum e bicicleta mea! rânjise satisfăcută.  Încălecă pe ea la fel ca și femeia. Începu să dea la pedale și să ia viteză, drumul era înclinat dar reuși cumva să o strunească și să ajungă în siguranță la poalele dealului.
Râse încântată, iar un copil de pe o alee paralelă cu drumul, ce se juca de zor cu http://www.biciclop.eu/trotineta-pentru-copii-razor-kixi-kix-roz.html 

se holbă brusc la femeia ciudată ce arăta precum vrăjitoarele din povestea bunicii și care chițăia dubios și își spuse în sinea lui  că e imposibil să fie o vrăjitoare, ele nu au biciclete ci mături.
Întâlnirea vrăjitoarelor era, evident, pentru cine nu știe, într-un cimitir și vrăjitoarea noastră făcu senzație cu noul mijloc de transport. Când a fost întrebată de unde-l achiziționase nu avu încotro și spuse adevărul. Marea vrăjitoare o trăsni cu privirea când auzi că pierduse mătura și ceru ciuperca. Femeia transformată înapoi de vrăjitoare spuse la rândul său adevărul http://www.biciclop.eu/bicicleta-koliken-strada-confort.html .
Când ceva este de calitate chiar și o vrăjitoare îl acceptă. Marea vrăjitoare a dat un decret prin care să se aducă noul și în viața lor, au renunțat la mături și toate au achiziționat câte o bicicletă.

3 Comments

  1. Primavara iau bicicleta si incep sa cant… am bicicleta am bicicleta;D

  2. :)))))) vine , vine primavara

  3. Vine pe doua roti

Leave a Reply

Required fields are marked *.