Profeta

din Lumea de dincolo de vise

inel-argint-cu-piatra-opal-inimioara-r38908386773

Bijuteria potrivita pentru o seara de primavara

| 3 Comments

Într-un regat îndepărtat, într-o lume de povești, într-o zi de primăvară, regele și regina domneau liniștiți , iar supușii lor în deplină pace datorită celor două capete încoronate care aduseseră bucuria și fericirea peste întreaga lume. Acest lucru se datora http://www.regalgold.ro/cumpara/inel-argint-argint-si-goldfilled-r2197sn-7754255 , un inel fermecat, unicat,  care purtat de regină apăra întregul ținut de răutatea vrăjitoarelor, zmeilor, a vârcolacilor, vampirilor și altor specimene atât de teribile care băgau în sperieți nu numai copiii ci și pe oamenii în toată puterea cuvântului. Dacă inelul și-ar fi pierdut puterea toate ființele malefice ar fi invadat regatul distrugând întreaga suflare omenească. Astfel încât inelul și regina erau păziți ca ochii din cap de către o gardă regală numeroasă, dar și de supușii care s-ar fi ridicat cu mic, uc mare, cu furci și topoare să apere liniștea și pacea.
Legenda spunea că răul și ființele ce-l serveau ar fi dispărut pentru totdeauna retrăgându-se în lumea somnului, dacă cineva ar fi găsit http://www.regalgold.ro/cumpara/inel-argint-cu-piatra-opal-inimioara-r3890-7755443 .

Dar se mai spunea că acesta fusese înghițit de bătrânul stârc ce număra ani  pe care nimeni nu-i mai știa și rămăsese pe vecie înțepenit în stomacul acestuia. Stârcul stătea straja pe cel mai înalt vârf al palatului veșnic stană de piatră, nemișcat, doar ochii arătau viață.
Tot legenda continua spunând că pacea de 100 de ani va înceta dacă cele două inele nu se vor alătura transformându-se în http://www.regalgold.ro/cumpara/colier-din-argint-cu-aventurin-si-goldfilled-ng2352-7754318 . Dar regii știau că doar dacă Caliope, fiica lor bâlbâită, sașie, cu păr sârmos și mâini imense, grosolane, ca cele ale unui bărbat, se va mărita, doar atunci inelele se vor alătura. Dar cu toată bunăvoința supușilor, niciunul nu dorea să se însoare cu fata boccie, iar cei trei , regele, regina și prințesa plângeau de le săreau cămășile după ei.
Diminețile se uitau în depărtare și observau cum întunericul se apropie din ce în ce mai mult. Primiseră vești îngrijorătoare de la miazăzi. Câțiva zmei își făcuseră apariția și cinci vârcolaci furaseră vitele unui țăran și făcuseră o petrecere chiar în mijlocul satului cu cântece îngrozitoare în care se vorbea chiar despre oameni prăjiți precum oile la proțap. Supărările erau mari în tot regatul și apăruseră câțiva curajoși care se jurau că se vor căsători cu fata. Caliope însă nu-i plăcea. Ce ar fi luat ea de bărbat nu își făcea apariția la poarta regatului!
Într-o zi se auzi o bubuitură mare și un buzdugan lovi în poarta palatului, trecu prin ea, apoi în ușa sufrageriei și se opri direct la masa regilor care serveau masa. Buzduganul aduse mesajul că Zmeul zmeilor dorește să o ceară pe Caliope de nevastă. Când auziră aceste cuvinte se puseră pe un plâns, și plânseră așa trei zile și trei nopți până când Zmeul se înfățișă înaintea lor nelăsând niciun dubiu asupra intențiilor.
Era clar că nu aveau cum să se împotrivească. Caliope aștepta îmbrăcată în mireasă cu vălul tras peste ochi gata de măritat. În fața preotului își rostise jurământul plângând, regina îi puse pe deget inelul fermecat, iar Zmeul ridică vălul pentru a-și săruta mireasa. Șoc! Urâțenia fetei era de nedescris și cuprins de groază Zmeul o luă la goană, iar fârtații lui crezând că sunt atacați se retraseră luând cu ei și întunericul.
Dar în loc să fie bucuroși, cei trei și tot regatul plângeau de supărarea fetei pe care nici zmeii nu și-o doreau de nevastă. Ceasul bătu miezul nopții, luna se propti în cer, iar cei 1000 de ani fură împliniți. Stârcul se lăsă din înaltul cerului și scuipă cel de-al doilea inel, apoi se transformă într-un tânăr frumos, elegant care o sărută pe Caliope și acceptă să se căsătorească cu ea. Legenda uneori trebuie împlinită indiferent de împrejurări.
Pacea a fost instalată pentru totdeauna, iar prinții au trăit până la adânci bătrâneți. Știu că poveștile au final fericit și aceasta are, numai că frumusețea uneori nu este adusă doar de natură, ci ea poate fi găsită și în http://www.regalgold.ro/ , bijuterii handmade unicat, importate din Israel.Așa că prințesa Caliope a sclipit datorită colierului minunat dăruit de prinț.

3 Comments

  1. Interesant.

  2. Chiar mai mult decat interesant.

  3. foarte frumos,imi place acest blog
    bijuterii argint

Leave a Reply

Required fields are marked *.