Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Flower-wallpaper-27

Incertitudine

| 0 comments

Ganduri de libertate imi strapung creierul. Incerc sa lupt cu pornirea nebuna si sa redevin linistita, sa las sa treaca feelingul nou si sa ma tarasc in mocirla demna de mine.
Poate ca ieri as fi spus :Hai! Ce conteaza? Fa ce te taie capul!
Azi nu stiu de ce  ma retin si-mi zic ca viata inseamna lupta si umanitate inseamna inabusirea instinctelor primare.

Am chef sa mananc o prajitura cu crema, un ecler din acela mareeee, plin de vanilie si ciocolata pe deasupra, sa-l rontai ca si cand ar fi ultimul ecler pe care l-as manca in viata asta si in cealalta daca ea ar exista.
Un mare clasic in viata, clasicii in ziua de azi nu pot fi decat vedetele de la tv, spunea ca trebuie sa crezi in D-zeu ca vrei , ca nu vrei, nu esti sigur ca el nu exista , asa ca daca el totusi exista , pe lumea cealalta te-ai scos… Prostia asta au preluat-o toti ”desteptii” lumii si dak aud pe vreunul ca nu rcede in Atotputernicul, pac! scot ideea marelui specialist in teologie, OZN-istica, astrologie mayasa si onirism. Oportunism…
N-are nicio legatura eclerul meu si existenta Domnului. Pana la urma e treaba fiecaruia ce crede si ce mananca atata timp cat nu atinge persoana celui din jur. Si totusi atat eclerul meu , cat si negatia  m-au aruncat vrei nu vrei intr-o polemica teologica de șanț.  Eclerul pentru ca e plin de calorii, plin de depravarea gastronomica, iar negatia pentru ca sunt destul de multi oameni care prefera sa se prefaca in fata celorlalti de frica ca vor fi scosi din turma si ostracizati sau din teama c ape lumea cealalta se vor trezi ca  nu vor avea acces pe poarta sfantului Petru. Ma gandesc si eu  sa stai o vesnicie la coada si sa te tot puna sa o iei de la capat pana iti iarta pacatul de a-i fi negat existenta Creatorului.  N-am nimic cu Petru, Sf, Petru, imi cer scuze de lipsa de politete, nevoita de altfel, sunt o persoana respectuoasa prin educatie si nu prin credinta ca asa e bine. Stii ca un caine va saliva cand suna un clopotel daca este suficient de bine dresat si nu va uita toata viata sa saliveze cand suna! Asa si eu, educatia este ceva inradacinat si oricat te-ai chinui sa scoti amintirile din subconstient, ele vor reveni, domnind obraznic deasupra persoanei pe care te chinuiesti din rasputeri sa o schimbi, pentru a te ralia societatii noi care cere imperios o lipsa totala de politete, bunatate si optimism.
Cum as putea sa cred intr-un personaj inexistent real? Habar n-am Si totusi nu neg nimic, cred. Oare nu e mai bine sa fiu ipocrita , poate din miliardele de oameni nu si-o da seama tocmai la mine ca ma prefac! Nu? La prefacut si la mintit  suntem campioni.
Apropo de minciuna! Sunt absolut sigura ca adevarul e primul pe lista minciunii. Nu exista adevar , cum nu exista nici Marele Thor.
….te iubesc!
….serios? de ce deodata asa te apuci sa arunci astfel de declaratii? ne mergea destul de bine…
…. habar n-am de ce, dar te iubesc! ar trebui sa te simti mai bine, legatura noastra se sudeaza mai mult.
… o fi , numai ca eu nu simt nimic din ce declari tu cu atat patos.
… nu ma iubesti?
…nu!
De ce e asa grav? Pana la urma iubirea e de partea unuia intr-o relatie, celalat doar ia si se bucura de pretuire, de sentimentul celuilalt si .. cam atat!
Nu , nu sperii pe nimeni, iubirea exista si intr-adevar poate fi de ambele parti, dar stilul Romeo si Julieta mi se pare cretinoid si demn de mila. Poate o fi si ca il urasc pe Shakespeare. Nu, nimic personal intre noi doi, poate mai degraba intre mine si proful de romana.
O prietena imi povestea odata ca nu poate trai fara El, ca doar isi imagineaza ca nu va mai fi el alaturi de ea si o buseste plansul, incepe sa tremure, frica o inlatuie si cerul ii pare ca s eprabuseste. Ca in acele momente se gandeste chiar sa isi ia viata deoarece are sentimentul ca nu ar putea sa supravietuiasca fara el. Julieta? Probabil, dar sunt sigura ca lui Romeo nu-i va arde de sinucidere daca Julieta crapa sau da coltul, ma rog, dupa preferinte.
.. ce faci?
… scriu
…nu vrei sa iesim?
…nu
…esti cam trista
.. viata asta
..ce-i cu ea?
…o urasc
.. ma urasti si pe mine?
… uneori
.. parca ma iubeai
..  si ce? iubirea nu presupune lipsa urii…
… ba da , presupune. ce-ai?
..nimic
.. te plictisesti?
.. poate
… hai sa iesim, mai scrii dupa ce ne intoarcem
.. as vrea s anu mai revenim niciodata
… cum asa?
.. nu stiu
… ma mai iubesti?
…. cred ca nu
.. imi place ”cred” ăla al tău…

Leave a Reply

Required fields are marked *.