Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Neata

| 0 comments

E soare si astept o zi plina de bucurii. O zi vesela, plina de culoare si de flori parfumate!
Umbrele ce altadata ma impresurau la tot pasul au disparut, au ramas doar blestemele lor. Grele blesteme, cel putin greu sa le duc.
Nu ma sunt cea de odinioara. Nu voi mai fi niciodata probabil! Se inchide cercul, un cerc pe care altadata il tineam cu forta.
Dispare si Lumea de dincolo de vise si ramane mereu ceea ce a fost mereu: realitatea. Dincolod e vise si de tot nu este altceva decat lumea pe care o traiesc, lume rea , perfida, plina de ambitii si de vise lumesti, lumea pe care am urat-o mereu si din care fac parte.
Lumea mea dispare. Eu mai raman putin.
Vorbeam de blesteme. Nu cred in asa ceva, e o metafora a gandurilor negre ale celorlalti care se indreapta spre mine si care imi imbolnavesc spiritul si fizicul. 
Mi s-a propus sa-mi schimb locul de aici  cu altul mai modern…
Eu nu-s moderna. Eu nu sunt decat nimic. De ce as moderniza nimicul?
Poate pentru a fi mai interesanta, probabil ca toti tindem sa ne perfectionam, dar ce facem cu entitati ca mine care refuza sistematic noul si se ancoreaza intr-un trecut sumbru, lipsit de culoare, un trecut care nu va mai deveni niciodata prezent? Cred ca nu vom face nimic cu ele, le lasam sa-si traiasca viata  mica de melc tarator printr-un tarc de crescatorie.
Da, buna dimineata!
Ziua promite mult, am nevoie de o pauza binemeritata inainte de o mare  incercare din viata mea. Poate ca intr-o zi soarele va straluci mai intens ca niciodata sau din contra va deveni intuneric. Acum cand e posibil sa-mi gasesc umbra mult visata, a inceput sa am frica. O frica fantastica care de altfel ma defineste; insa in aceasta problema as fi crezut ca detin controlul. Ne mai inselam si Noi…
Privesc pe geam un salcam infrunzit. Va avea flori mari, ciorchini intregi  de parfum alb si violet. Ador mirosul imbatator.

Leave a Reply

Required fields are marked *.