Profeta

din Lumea de dincolo de vise

tren

Trenul

| 11 Comments


Increderea e un lucru periculos, deoarece deschide inimi prea fragile.
Mereu m-am intrebat de ce oamenii isi deschid inimile deodata in fata oricui . Am observat in perindarile mele prin tara o categorie aparte de oameni, aceea care din cauza plictiselii iti povestesc intre garile a doua orase intreaga viata a lor, a copiilor lor sau a posibililor copii. In special femeile sunt foarte vorbarete. In afara de faptul k dupa monologul acestora te trezesti k simti k le cunosti de cand te-ai nascut la mine apare sentimentul de frica. Mi-e frica de ele, de ei, de vorbaretii astia care-si povestesc intreaga viata k intr-o telenovela de duzina. In tren privesc cu groaza pe cei care intra in compartiment, un student, o studenta, un elev, o mamica cu fetitza, un fost colonel pensionat, o mamaie cu nepotelul…toti sunt la fel, toti au o poveste care se cere a fi spusa. Nu am inteles de ce eu…. Ce ii face pe toti acestia sa-si deschida sufletul inaintea mea? De fapt eu sau oricare altul dispus sa-i asculte…dar eu ocolesc privirea lor, imi inchid ochii, ma cufund intr-o carte ratacita prin geanta de voiaj, privesc fix pe fereastra doua amprente de copi, orice…si totusi sunt prinsa ca intr-o capcana de ei. Un buna ziua e de ajuns si iadul incepe, se dezlantuie, ma cuprinde si ma duce pe culmile disperarii.
Fiica-sa care era in Spania a fost avansata, ginerele era in armata si a fugit cu o femeie de servici, nepotelul are probleme cu inima, a avut operatie la ochi…. a pikt exemenul k nu s-a culcat cu profu’, munceste in timpul liber sa se intretina…. nevasta a murit cand era de 40 de ani, acum e singur si ar putea sa isi faca timp sa ne mai intalnim prin Iasi din cand in cand…. la posta a adus felicitari cu ghiocei … atatea ganduri , atatea vieti …ma simt coplesita si intr-un final cand aud numele garii in care cobor imi insfac bagajul si ies in graba multumind cerului k a mai trecut un cosmar.
Dak m-as deschide oricui atunci oare cine as mai fi eu?
NOTA : multumesc pentru verificarile dumneavostra, uneori si EU pot da dovada de lipsa anilor de scoala. Fac mea culpa!

11 Comments

 1. "imi infasc bagajul si ies in graba"
  A INSFACA = a apuca brusc, a prinde cu putere.

  O seara frumoasa.

  P.S. "Ce sunt zeii dak nu egalii mei?" – citat din povestea ta de joi (29.10.09)
  Acum intelegi de ce toti ti se destainuie tie??? Tu … iti dai intai raspunsul si abia apoi iti pui intrebarea???

 2. De ce nu? E o provocare pentru tine 🙂 Eu cunosc raspunsurile iar intrebarile le pun de forma.
  Cunosc sensul cuvintelor, am nevoie de meditatii la lb romana cumva? Dak da, nu e o problema, sunt deschisa tuturor provocarilor.

 3. Sincer, la lb romana ai avea nevoie de niste meditatii.Nu am vrut sa punctez toate greselile; am ales-o doar pe cea mai grava.
  Cat despre provocarea pentru mine…noroc ca ti-am dat eu ideea, altfel nici nu ti-ai fi dat seama.Sunt convinsa ca nu ai facut-o voluntar, ci…daca tot s-a-ntamplat…o dam un pic la-ntors, cum ca asa am vrut sa fie!!! De ce ti-e teama sa fii sincera si sa accepti ca esti ceea ce esti si nimic mai mult?

 4. Nu sensul cuvantului era gresit, draga mea, ci cuvantul in sine.

 5. Nu mi-e teama de nimic. Dak mi-ar fi fost atunci as fi murit demult. Cat despre problemele mele cu vocabularul si gramatica..asta este, incerc sa invat kt pot de mult. Nu trebuie sa ma blamezi pentru asta 🙂
  In rest ..numai bine!

 6. profe tea pus la colt:))))))
  in sfarsit unu care e mai breaz asati trebuie:)))))))

 7. 🙂 E un inceput in toate…

 8. profe maine e ziua lu traian vii cu noi?

 9. Vin , asteapta-ma la intrarea in pasaj. Ia bata cu tine!

 10. A intelege ideea de om inseamna a fi om. Esti un om cu calitati si defecte ca noi toti, deci nu trebuie sa fii acuzata si judecata de ceilalti asemeni tie ci de un judecator superior.
  Fii tu mereu, draga mea!

 11. 😀 O fi dak zici tu! thx anyway

Leave a Reply

Required fields are marked *.