Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Povestiri

| 2 Comments

Ma simt gata pentru a deveni membru intr-o noua religie… asta am auzit-o de la un bun prieten care tocmai ce a realizat ca religia in care l-a botezat mama lui nu e in conformitate cu aspiratiile lui. Pana aici toate bune si frumoase…l-am intrebat, pura curiozitate, care ar fi religia in care s-ar converti…si raspunsul m-a lasat cu gura cascata: Oricare!
Oricare? Da, oricare, ideea lui ar fi ca nu se simte ortodox dar ca e deschis oricarei religii si ca doreste chiar sa fie condus spre noi principii, noi idei doctrinare.
Nu am continuat discutia deoarece nu m-am mai simtit nici macar curioasa. Banalitatea ar fi cuprins in cele din urma conversatia si nu mi-ar mai fi indus o stare inaltatoare ci pur si simplu m-ar fi dezamagit. De ce? Stiu, mi se intampla de cele mai multe ori sa fiu dezamagita in conversatii. Nu, nu sunt Einstein, nici macar prea desteapta, dar asa patesc mereu, sunt inselata in asteptarile mele ( vis-a-vis de dialog, evident).
Am stat si am meditat asupra deciziei acestuia si am realizat ca dak amicul mi-ar fi spus ca vrea sa devina catolic sau musulman, budist sau protestant nu mi-ar mai fi starnit curiozitatea, ar fi fost ceva simplu.
L-am intrebat ce l-a determinat sa ia hotararea asta si m-a privit surazator, apoi a ridicat mana spre cer. M-a imbratisat scurt, mi-a zambit inca o data si a spus: Tu ai putea fi un nou inceput, o noua religie…

2 Comments

  1. Asta da ….Frumos articol… in stilul tau ,scurt si impevizibil .:)))Cred ca multi asemenea prietenului tau ,isi pierd si banii si capul nu numai religia in fata unei fete frumoase. …Sentimentul merita incercat .Si ca sa fiu in ton,… gata m-am hotarit !!!…. Imi schimb si eu religia.:)))

  2. ….frumoasa religie!

Leave a Reply

Required fields are marked *.