Profeta

din Lumea de dincolo de vise

noapte

Intuneric

| 2 Comments


O urma de fum, o pana neagra si un cantec lent, scartaitor, atat lasase in urma tanarul ce cantase pana atunci la o vioara la fel de stranie ca si el. Un trecator infasurat intr-o mantie lunga se uita dupa el o vreme , apoi se aseza in locul unde cantase tanarul. Un fulger, o lumina alba si trecatorul disparu intr-un fum galbui mirosind a pucioasa. Noaptea continua ca si cand nimic nu se intamplase, ca si cand totul era un vis ciudat intr-o lume perfecta. Dincolo de fulger, dincolo de poarta, acolo incepea drumul acestuia.
Trecatorul era nimeni altul decat Mister B, un celebru cautator al lucrurilor misterioase. B. era cautat de politie pentru niste intamplari la care participase se pare fara voia lui. Din casele unde ajunsese intamplator toti cei prezenti disparusera lasand in urma doar vantul ce trecea prin geamurile deschise. O boare stranie se lasa de fiecare data si cei aflati langa casa auzeau un tiuit indelungat , innebunitor care ii facea sa isi acopere urechile si sa tipe dupa ajutor. Apoi totul era fulgerat si incepea incendiul, un foc devastator care matura tot ce fusese atins parca de o boala. Ramanea doar B. , el, vinovatul. Si totusi nu erau dovezi ca ar fi facut ceva, detectoarele spuneau clar ca nu facuse nimic rau, camerele video il aratau mereu asezat la o masa , langa un arbore de interior sau citind intr-o carte. Dar ceva se petrecea, ceva straniu. Urma un scartait , un cantec ciudat si apoi neantul.
Totul se petrecea in intuneric. Iar intunericul vorbea doar daca stiai sa-l asculti.

2 Comments

  1. uite aci imi place, am ce citi, nu mai scrie chestii de filosofie tampita ca nu te prinde si nici nu ai habar ce scrii
    baga unde te pricepi

  2. Da-mi o idee sa ating nimicul, iar nimicul sa devina ceva.

Leave a Reply

Required fields are marked *.