Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Ganduri catre oameni….

| 3 Comments

Intr-un moment al vietii mele am decis sa ma uit in jur si sa observ ce fac ceilalti… si am observat si m-am oprit. Ce anume m-a facut sa iau aceasta decizie? Simplu: nu e nimic de observat, totul se petrece intr-un anume mod, apoi se repeta, la infinit. Deci ce anume as putea invata? Poate ca sunt anumiti oameni care nu numai ca sunt interesanti dar exprima idei telepatic, printr-o atingere scurta poate. Sunt unii care au o putere spirituala ce te face sa intelegi ca nu esti singur, ca mai sunt si altii ca tine. Apoi inchizi o clipa ochii si acestia dispar. Ce mai ramane din ei decat idei, sentimente si uneori o strangere de mana.
Am vazut omul in toata splendoarea sa si m-a uimit puterea lui de a continua viata , de a razbate acolo unde i s-a pus piedici, de a trece mai departe dupa ce a fost calcat in picoare. Am vazut omul gata sa o ia de la capat, gata sa munceasca, omul care canta, care ofteaza si cerseste de la altul bani , sex, mila, etc, omul nesimtit, altruist, nebun, boem, am vazut de toate. Ma gandesc ce anume il mana pe acest individ in viata asta? Sex, hrana si bani ar spune shri, exact asta spun si eu. Ce patetici sunt oamenii, acesti indivizi plini de porniri dubioase si de sentimente contradictorii, la ce practici scabroase se pot deda.
Militez pentru iubirea universala, pentru pozitivism, pentru binele tuturor, dar nu pentru toata lumea, de ce as avea nevoie de scursuri, de maruntii acestei vieti care se imping in mocirla pentru 2 lei si o bucata de … Cata nevoie avem de aceste animale? Asa ca va aparea desigur in ideea mea doar o elita, cei care sunt alesi. Alesi sa ce? Probabil vor fi acei oameni care vor sti ca viata este un lucru atat de scump incat nu se poate cobori la cele 3 dorinte ale lor.
Am vazut oameni care isi reneaga trecutul, care scuipa acolo unde au fost hraniti, care fac comparatii si care calca in picioare pe cei care le-au dat viata… ce as putea observa la acesti oameni? Ce ar putea sa-mi impartaseasca acesti oameni ? Nimic pentru ca ei nu exista , sunt simple legume incapabile sa treaca in vreo dimensiune spirituala fie ea si paradisul crestin.
As crede uneori ca oamenii sunt capabili sa isi retina instinctele animale, dar oare cati dintre noi o facem cu adevarat? Cred ca in totalitate niciunul ,dar cel putin suntem oameni care luptam pentru a nu lasa animalul sa apara decat foarte rar si nefacand niciun rau atunci cand inevitabil acesta isi face aparitia. Uneori nu pot sa cred ca o atat de mare lume precum Universul a lasat o atat de mica creatura ca mine sa il perceapa.

3 Comments

  1. …da, lumea oamenilor este lumea unui spectacol tragi-comic, in care cel mai bine este sa stai detasat sa-l observi, cumva cum indeamna Buddha, a privi-dar fara pofta de a avea ceva, de a capata ceva, de a schimba ceva-in lumea asta….
    Universul este Infinit, omul ca fiinta creata este extrem de mic, dar exista CEVA in interiorul inimii sale spirituale care merita a fi explorat, si anume Microuniversul-Sinelui Divin, care este la fel de infinit ca Universul obiectiv din afara noastra….din acest Sine Divin, din acest Christ interior sau nascut cele mai pure Iubiri, cele mai inalte Cunoasteri umane, cele mai magnifice Fiinte umane care au trait pe Terra…la polul opus, se afla gregaritatea si ignoranta umana, care creaza tot acest spectacol de mana a doua, incat pornirile intregii societati catre pofta sexului, pofta banului , si pofta mancarii, ne afecteaza cumva pe toti, caci intreaga societate umana, este ca un singur organism, format din miliarde de celule-noi oamenii, si daca undeva ceva merge prost in acest macroorganism social, afecteaza irevocabil si partea mai mica, acesta minuscula celula, numita om….de aceea toti suntem cateodata manati de pofta sexului, si nu numai, dar important este cumva, sa nu facem din ea o lege, o obsesie, ci so privim detasat, ca si cum nu face parte din noi…este ceva care se intampla pasager, dar privita rational si obiectiv ea nu este decat o energie, o pura energie a cosmosului nostru interior, chiar daca cand se exteriorizeaza noi o numim omeneste sex….tot secretul este sa o intelegem ca pe o energie a Vitalului uman, o energie care anima, care da viata…citeam ceva despre culturile arhaice, foarte vechi, care respectau acesta pofta spre sexulitate, si aveau anumite ritualuri in care venerau arhetipul acestei energii, transformando intro energie a fertilitatii, a procreatiei si mersului lumiii mai departe, in acest vast Cosmos divino-uman, de aceea societatile vechi arhaice aveau mai multa puritate spirituala, fata de societatea de azi, care in privinta sexului, si nu numai, a dezvoltat acesta energie umana, in valenta sa occidentala-porno, cumva uitand, ca uniunea intima dintre doi oameni trebuie si ea, valorificata si transceansa catre acel Eros Sublim promovat in vechile societati antice drept zeitate…dar astazi totul pare dat uitarii, desacralizat, si insasi omul nu este decat un produs de marketing, nici decam o creatie divina, asa cum invata religiile lumii….

  2. shri iar bagi la blablauri de ma dau peste cap si nu pricep care e concluzia frate
    zi in 1 fraza care e ideea sa pricep si io
    profeta trancaneste din lipsa de sex , tu ce lipsa ai ? :))))

  3. Cum adica trancanesc din lipsa de sex? Stii cam multe Ioane. Prea multe pentru un calator care nu opreste niciodata in gara mea .

Leave a Reply

Required fields are marked *.