Profeta

din Lumea de dincolo de vise

11 Comments

 1. Arrakisul te invata atitudinea cutitului- sa retezi ceea ce nu’i intreg si sa spui: “Acum este intreg pentru ca se sfarseste aici.”

 2. Cauta libertatea si vei deveni sclavul placerilor tale. Cauta disciplina si vei gasi libertatea.

  citat din Coda Bene Gesserit, Dune

 3. Cred ca Dune e seria care mi’a format modul de gandire. Nu ti se pare ca e mai mult decat pare? Mult mai mult…

 4. Uneori am simtit ca pana la Dune nu am inteles viata care ma inconjoara. Dupa ce am citit nu mi-am gasit explicatia pentru viata pe care o traiesc. Dune este mai mult decat simti sau vezi, e un mod de a gandi.

 5. am citit si eu Dune e ca o poveste pentru copii
  nu mi s-a parut ceva extraordinat care sa-ti faca ravagii in viata :)))

 6. ….da, Dune, este ca un manual de Yoga Integrala, te desteapta in ceea ce priveste disciplina, si liberatatea interioara austera fata de placeri de tot felul, care mai mult uzeaza fiinta decat o eleveaza.

 7. Mi s-a parut ca scriitorul e un feminist convins. La inceput a urmarit acea familie a Atreizilor, apoi a cedat parca Comunitatii surorilor care l-a captivat si i-a dedicat ultimele carti. Bene Gesserit devin stapane pe vocatia scriitorului si preiau ideea in mainile lor, la fel cum controlau programul genetic al omenirii. Fain oricum.

 8. Sunt convins ca femeile POT fi mult mai bune decat barbatii, pt ca am intalnit destule cazuri in care ele m’au lasat absolut masca. Problema: majoritatea nu fac asta.

  Ma sperie cand ma gandesc ca ‘suprematia’ barbatilor a fost un soi de tentativa disperata de a ne asigura un rol in societate.

  E si mai trist ca, sub nici o forma, nu se poate ajunge la un compromis pentru a obtine un echilibru (nu egalitate, pentru ca barbatii si femeile sunt mult prea diferiti). Mai incercam…

 9. Nu sunt de aceeasi parere. Femeile nu sunt mai bune decat barbatii , cum nici barbatii nu-s mai buni decat femeile. Par mai degraba doua rase extraterestre venite pe Pamnt pentru o mica reproducere. E banal ce zic. Dar sunt atat de diferiti incat nici nu conteaza cine il domina pe celalalt. Adevarul e ca fiind femeie, iau foc daca cineva imi spune ca-s mai prejos decat un barbat. Cu toate acestea faptul ca sunt o persoana zic eu cultivata imi da certetea ca sunt superioara unora dintre barbati. Macar a celor care in loc sa citeasca 2 paginide ziar stau in birt si isi imbata zilnic neuronii. 🙂

 10. …ceea ce conteaza nu este neaparat faptul ca esti barbat sau femeie, important este sa existe evenimente faptice pozitive si rezonante intre cei.

 11. Nimic nu se plateste, totul este platit deja, noi doar urmarim cursul prestabilit

Leave a Reply

Required fields are marked *.