Profeta

din Lumea de dincolo de vise

hard-life

Viata grea

| 2 Comments


Ce viata duc unii…o femeie cu un bebe la subrat si in cealalta mana un cautator prin gunoaie trecea agale pe strada mea. In fata BARBATU’, OMU’, fredonand un cantecel manelist de joasa speta. Din cand in cand arunca capul intr-o parte si striga la femeie cate un cuvintel trivial trimitand-o la origini. Ea nu se lasa mai prejos si arunca spre el cuvinte de ocara. O palma..evident plasata la timp , iar ea urla disperata punand copilul in fata pentru a se apara. Bebele urla la randul lui speriat de nebunia in care il adusese Creatorul. Un bebe mic, cu pantalonasi albastri si caciulita alba probabil.
Brusc barbatul inceta sa o mai bata , lua copilul in brate si ii facu vant femeii. Il linisti si apoi din buzunar scoase o bomboana pe care copilul o lua hulpav. Arunca o privire urata femeii si pleca scuipand din cand in cand. Femeia se lua dupa el , injurand in surdina.
Drama celor doi nu m-a induiosat deloc. Copilul insa ce vina a avut sa se nasca intr-o asa familie? Exista cineva, ceva care determina unde sa te nasti? Daca da, dupa ce criterii se ia?

2 Comments

 1. …noi “calatorim” de la o viata la alta; in fiecare viata, acumulam experiente si trasaturi ale mintii noastre; acestea se imprima pe acesta structura interna care este psihicul (sufletul); apoi urmeaza moartea inevitabila, si o perioada post mortem in care uitam de toate experientele fie pozitive fie negative acumulate in respectiva viata; dupa perioada de stand-by post mortem, viata este reluata in virtutea inertiei acumulata din anterioara viata, si tot asa, ne nastem-murim, si aceasta ecuatie este aproape vesnica;ne nastem intr-o anumita familie, in functiile de impresiile gravate pe suflet de catre experienta personala derulata in viata imediat anterioara intruparii; asa se explica necesitatea purificarii karmice, prin nasterea in anumite familii (bune sau rele, mizere sau elevate), caci familia in care ne nastem (trasaturile ei karmice) sunt determinate de impresiile destinice gravate pe sufletul nostru; sufletul nu este altul decat agentul karmic, care moare, si renaste, si iar repeta ciclu acesta destinic, pana ajunge sa-si puna intr-o anumita viata probleme ontologice si sa vrea solutionarea lor in viata respectiva; atunci cand persoana respectiva-reuseste sa solutioneze ecuatia nastere-viata-moarte, atunci se zice ca este un jivan-mukta (eliberat in viata), si acesta nu se va mai naste, si nici nu mai este prizonierul acestei lumi iluzorii (maya), caci el este alinat, si traieste dincolo de timp si spatiu, dincolo de nastere si moarte-caci are Revelatia Adevarului.
  Isus spunea (si nu numai el):” Cunoasteti Adevarul, si EL va va elibera!”ori a cunoaste “adevarul” inseamna introspectie si ratiune purificata prin intelegerea si solutionarea ecuatiei existentiale data de nastere si moarte.

 2. stii care e faza ca imi dau seama la ce te referi
  oamenii exista pentru a suferi
  e o chestie normala
  ca esti mic sau mare nu conteaza
  la un moment dat vei suferi
  adevarul e ca e greu pentru adulti sa vada ca cei mici sufera
  ca exista nebuni si nebunii in lume
  as da foc la lumea asta daca as putea
  da da da si?
  vrajeala

Leave a Reply

Required fields are marked *.