Profeta

din Lumea de dincolo de vise

melci

Nebunia unui melc

| 9 Comments


Ati vazut vreodata un melc care traverseaza strada? Un adevarat erou petru ca stie ca va fi strivit dar isi continua drumul. Trece viteaz printre rotile unuit tir imens, apoi inca 5 cm si evita in ultima fractiune de secunda o motocicleta si un f errari. Rasufla usurat si continua epopeea lui. Inainteaza intorcand pe rand cate o antena. Observa un camion , striga disperat la un caine care fara sa se asigure a traversat strada, inclina capul mic in semn de respect fata de moarte. Inca un neatent a dat coltul . Respecte si aduceri aminte. Peste cateva ore reuseste sa ajunga la mijlocul strazii si incepe orientarea din partea dreapta. Isi propune sa se odihneasca totusi pe marcajul din mijloc, e prea ostenit. Apoi reincepe maratonul si evita o duba verde cu un sofer mustacios cu un maieu alb murdar. Drumul a inceput sa fie liber, masini trec rar. Se vede tot mai aproape trotuarul. Rasufla usurat si trece strada . In fata un tunel imens si doi ochi deasupra. Tunelul se inchide.
Broasca raioasa inghiti.

9 Comments

 1. foarte curajos melcul…daca am avea si noi curajul sa riscam atata……..

 2. Noi suntem niste oameni, iar oamenii sunt banali, sunt rame care se tarasc in cautarea unei fericiri banale. Daca am avea curaj ne-am asuma greselile noastre si poate nu am face alte greseli care va marca existenta altora. Ne cladim fericirea pe nefericirea si mizeria altora. Pacat ca oamenii exista!
  Si ce e mai dificil e ca ne credem nefericiti cand altii sufera intr-adevar. Mi-e scarba de mine si de tot ce se numeste OM!

 3. ceea ce spui tu este adevarat…dar parerea mea, mai bine am incerca sa schimbam ceva,nu sa spunem ca ne este scarba de noi…desi, este un pas inainte si faptul ca realizamcat rau facem prin actiunile sau inactiunile noastre….

 4. Nu caut vreo discutie cu dumneata si nici nu te-am contrazis cu ceva. Iar in ce ma priveste imi suport singura scarba fata de mine fara a avea nevoie de sfaturi de la o persoana neavizata. Daca te consideri altceva decat om atunci putem vorbi daca nu …
  Nu iti dadeam vreun raspuns la postarea ta, am scris ce am avut chef , atat!

 5. nu a fost un sfat, a fost o opinie, fara intentia de a deranja asa rau…

 6. …da, cineva dintre noi este in iad, sau chiar mai rau iadul insusi :))….
  sa-l ajutam sa iasa afara din dark?

 7. eu nu am inteles ce e cu tunelu si cu broasca
  si ce treaba are melcul cu blogu
  dar cum eu nu pricep multe probabil ca nu reusesc sa prind finetea mintii tale profetuto
  zi si tu una de cantat
  a si am ascultat muzica aia de pe blogu tau
  penala sa nu zic altfel

 8. Ca nu ai inteles care e faza cu melcul si cu tunelul nu ma mira Ioane. M-ar fi mirat sa fi inteles si tu ceva. In ce priveste muzica lasa ca stiu ca Elvis nu poate egala manelele tale cu Salam si cu Piticul ala nu mai stiu cum ii spune!
  Si e penala muzica, asa e , ma plec in fatza culturii tale muzicale!

 9. ” Profeta din visele tale ” Nu o sa sterg postarile tale Profeto dar data viitoare semneaza altfel, nitel mai original decat mine 🙂 Nu de alta dar ne impiedicam una de alta pe aici 😀

Leave a Reply

Required fields are marked *.