Profeta

din Lumea de dincolo de vise

fear

Litania impotriva fricii

| 37 Comments


“Sa nu ma tem. Frica este ucigasul mintii. Frica este moartea marunta purtatoare a desfiintarii totale. Imi voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca prin mine, peste mine. Iar dupa ce va fi trecut, voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma sa. Pe unde frica a trecut nu a mai ramas nimic. Doar eu…”

37 Comments

 1. Este omeneste sa iti fie frica. Fara frica totul ar fi un haos, nu ne-ar opri nimic din actiuni care ar putea sa faca rau altora.

 2. Este omeneste intr-adevar dar trebuie sa o poti controla altfel nu exista ratiune.

 3. Cred ca fecare dintre noi o controleaza. Ar insemna sa nu mai iesim pe strada, daca nu am putea sa o controlam.

 4. Nu te contrazic. Totusi ideea litaniei era alta. Pur si simplu nu nega “frica” ci doar dadea o pastila impotriva ei. Un fel de medicament atat. 🙂

 5. Dar nici eu nu am spus altceva…am spus doar ca este omeneste sa iti fie frica…nu sa negi faptul ca iti este frica…
  De ex., mie imi este frica de masini si de caini (printre multe alte chestii)…de cate ori trec strada sau trec pe langa un caine, imi inving frica…dar nu neg niciodata ca atunci cand trec pe langa un caine tremur din toate incheieturile…:)

 6. Cum spui tu :)O doamna are dreptate intotdeauna. Spun asa deoarece marea mea fobie a fost si este “femeia”. Dar cum nu pot trai fara …imi inving frica zilnic 🙂

 7. Nu vreau sa am dreptate doar pentru ca sunt femeie…inainte de toate sunt om, si gresesc…
  Ceea ce am scris eu era pentru cei carora le este frica sa recunoasca faptul ca le este frica…

 8. ….frica paralizeaza mintea;
  dar daca esti un observator al ei, si nu te identifici cu ea, ea este si o sursa de energie a cunosterii mecanismelor psihologice interioare care o genereaza…deci fii un observator al fricii cand apare, lasa sa curga prin tine asa libera, chiar daca-ti vine sa tremuri si observ-o detasat pe cat poti ca si cum altcineva s-ar uita la frica ta; acest altcineva este Observatorul din tine-acea parte care totdeauna observa, libera de implicatii negative sau pozitive; dupa aceea cand te vei fi obisnuit cu acest procedeu, vei vedea ca frica chiar daca apare este ceva frumos, o energie a animalului din tine care sare instinctiv la o parte daca trece un sarpe prin fata lui …

 9. Ca paralizeaza mintea, iti dau drepate…dar sa o observi???
  Eu personal nu cred ca pot sa o observ, cel putin nu pe moment…atunci sunt paralizata complet….

 10. 🙂
  Pentru a te detasa de frica trebuie sa o observi, sa o intelegi si apoi vei ajunge sa percepi disparitia ei. Va trece asa cum a sosit. Frica e animalica, se insinueaza in suflet si scormoneste pana creeaza o groapa. Daca nu te detasezi atunci ea se afunda din ce in ce mai mult in suflet pana cand paralizat din cauza ei, nu mai poti decat sa accepti ca esti un simplu animal. Un animal plin de instincte pe care nu reuseste sa si le suprime. Suntem oameni, frica e instinct animalic, las-o sa curga si atingi umanitatea.

 11. Acel moment de paralizie totala este efemer. Dureaza o fractiune de secunda, apoi el dispare daca iti propui acest lucru.

 12. pe naiba dispare
  mie daca imi e frica mie frica si gata
  ce atata abureala
  cum sa dispara frica daca iti e frica?
  sa observi frica? cum naiba sa o observi
  zii profeto invata-ma tu ca esti plina de invataminte de durata
  astept sami zici secretul

 13. Ti-a fost vreodata asa frica de ceva incat sa nu mai stii ce faci? Sa faci lucruri pe care in alte situatii le-ai fii facut intr-o maniera total opusa? Dar sa faci lucrurile astea fara sa vrei, sa te trezesti pur si simplu ca le faci?

 14. pe naiba
  numi e frica mie des dar daca vreau ceva cu frica sau fara frica tot il fac asa cum vreau , nu in nu stiu ce maniera si nici nu regret
  o fac si gata

 15. Nu iti era adresata tie intrebarea Ioane…stai acolo cu vaca ta cu tot, ca vad ca pe aici esti numai pe pozitii de ofensiva…am impresia ca ai foarte multe temeri…

 16. Uneori te poti afla intr-o situatie in care sa fii coplesit de frica. Asta se intampla la inceput cand esti tanar , nu ai experienta necesara pentru a pune oprelisti fricii. Cu timpul insa totul se schimba si poti deveni stapan pe tine si pe frica ta 🙂

 17. Nu stiu acum despre ce fel de frica vorbim acum…daca despre frica de anumite situatii in care te afli la un moment dat, si care iti par fara iesire, sau despre ce spuneam eu mai devreme (atunci cand iti este frica de caini, de exemplu)…

 18. Frica e aceeasi , e ceva animalic care te pune intr-o situatie in care nu stii cum sa reactionezi. Frica nu se clasifica. E un instict pe care il ai si de care trebuie sa scapi. Pana la urma tu vorbesti despre o fobie a ta. Asta se trateaza la psiholog daca tu nu reusesti sa te tratezi singura. Intr-un fel sau altul frica nu trebuie cultivata.

 19. Frica este necunoscut si neputinta, imi e frica de tot si de toate si ma apar de frica incercand sa fiu mai puternic decat ceea ce imi provoaca frica.

 20. Frica se poate contola, totul tine de control. Frica e ceva irational.

 21. Dar este si inevitabila…

 22. 🙂 Frica te tine in viata. Daca nu iti e frica mori !

 23. ….frica nu exista decat raporatata la eul tau efemer, care fie se teme , fie se bucura-mai tot timpul penduland de la o extrem ala alta, niciodata oprindu-se la mijloc.
  -ce s-ar intampla daca acest “eu” sursa fricii sau a bucuriei, s-ar posta la mijlocul cursei dintre cele doua(frica/bucurie)?

 24. Frica e doar animalul din tine care striga dupa ajutor.

 25. Am citit si am zambit. Multe gandeste omul dar putine face. Frica? Tututror ne este frica pentru ca suntem niste nenorociti de viermi ce ne taram pe pamant in cautare de mila. Tremuram cum bate vantul si ne scuipam in ochi de cate ori avem ocazia. Ce jigodii mai sunt oamenii, cate nevolnicie si cat rahat pe capul lor. Va dati cu parerea si sunteti filosofi cu totii dar daca as avea nevoie de ajutor, atunci nici unul dintre voi nu ar intinde o mana ci m-ar scuipa intre ochi si ar merge mai departe. Nu pentru ca as fi un strain, as putea fi mama, sora, frate, o ruda si tot as primi doar scuipat in fata.

 26. …un punct de vedere personal al acestui om chinuit de ura.
  ….in lumea asta, sunt si lucruri frumoase, nu numai ura si necazuri!

 27. adevarul e ca profeta a luat-o razna
  sa chemam salvarea?
  are dubla personalitate fata

 28. Ioane, cretin ca de obicei!
  Si imi sugerezi mie sa ma duc la balamuc. Tu ar trebui sa ai abonament permanent acolo !

 29. “Profeta din visele tale”
  Te rog sa-ti schimbi nickul ! Altfel iti voi sterge postarile de azi inainte!

 30. Uite unde duce ura de clasa 🙂

 31. Daca ati fi citit Dune (a lui Frank Herbert), parerea voastra ar fi fost alta. Dar, din pacate, cartea are aproape 2000 de pagini si n-are poze…

 32. Aham! Ce ghinion ca o tin degeaba in biblioteca. MI-am promis ca o voi citi imediat ce termn de invatat alfabetul! O zi buna!

Leave a Reply

Required fields are marked *.